Infofinanciar > Info > Europa, lovită de un nou ciclon! Efectele se vor simți și în România
Info

Europa, lovită de un nou ciclon! Efectele se vor simți și în România

Europa este nepregătită în fața catastrofelor climatice
Sursa foto: arhiva companiei

Sfârșitul acestei luni este unul de primăvară. Acest lucru se datorează faptului că mercurul din termometre vor urca și până la 20 de grade Celsius. Cu toate acestea, Europa va fi lovită de un nou ciclon. În acest fel, meteorologii au transmis că vor exista ploi, ninsori, și în unele țări va fi chiar viscol.

Pe parcursul zilelor care vor urma, și în România vremea se va schimba. Acest lucru a fost transmis de Elena Mateescu, directorul ANM.

„Încheiem iarna 2023-2024 cu valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Consemnăm marţi după-amiază, 21 de grade la Chișineu-Criș şi Holod (Bihor), în partea de vest a țării, acolo unde la foarte multe stații temperaturile depășesc 18-19, chiar 20 de gradem cu cel mult 10-17 grade în partea de sud, de pildă la Râmnicu Vâlcea și la Pătârlagele.

Avem 11-13 grade Celsius în Capitală, ceea ce înseamnă valori cu 10-15 grade peste normalul termic.

Și mâine vorbim de o vreme mai caldă, pentru că valorile de temperaturi se vor încadra între 9 până la 21 de grade.

De asemenea, ultima zi a lunii februarie păstrează același ecart din punctul de vedere al maximelor, adică 9-21 de grade, minime pozitive în general cu 0 grade doar în depresiuni, 11 grade tot în partea de vest a țării”, este mesajul transmis de aceasta, conform antena3.ro