Infofinanciar > Info > Emisiile de gaze cu efect de seră din Europa au scăzut. Procentul nu e mare, dar arată că se poate
Info

Emisiile de gaze cu efect de seră din Europa au scăzut. Procentul nu e mare, dar arată că se poate

digitalizare (sursă foto: Calea Europeană)
Foto: facebook.com

Emisiile industriale în Uniunea Europeană continuă să scadă, în ciuda creşterii activităţii. Iată un semn că economia blocului devine mai curată, conform ambiţiilor comunitare.

România are una dintre cele mai bune rate a decarbonizării comparativ cu sporul Produsului Intern Brut.

Emisiile de gaze cu efect de seră ale economiei europene au scăzut în al doilea trimestru din acest an cu 5,3 procente, totalizând 821 de milioane t, față de 867 cât s-au înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Emisiile de gaze cu efect de seră

În același timp, produsul brut european a rămas stabil, ceea ce înseamnă că economia a produs în cote similare, însă cu o poluare mai mică.

Din cele 27 de state comunitare, 21 au redus emisiile, însă dintre acestea, doar 10 au înregistrat și o creștere a Produsului Intern Brut.

România se află pe locul doi ca raport între reducerea emisiilor și creșterea PIB-ului. Pe primul loc se află Bulgaria, care și-a redus emisiile cu aproape 24 de procente, dar tot a înregistrat o creștere a PIB-ului cu aproximativ două procente.