Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme pentru Elon Musk! Tesla va concedia peste 10% din personal, din cauza scăderii vânzărilor
Lumea la zi

Probleme pentru Elon Musk! Tesla va concedia peste 10% din personal, din cauza scăderii vânzărilor

Tesla sursă foto: NPR
sursa foto arhiva companiei

Tesla va concedia peste 10% din forța sa de muncă la nivel global, se arată într-o notă internă consultată luni de Reuters, în timp ce se confruntă cu scăderea vânzărilor și cu intensificarea prețurilor pentru vehiculele electrice.

Unii angajați din California și Texas au fost deja notificați de disponibilizări, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu subiectul, care a refuzat să fie numită din cauza caracterului sensibil al subiectului.

„Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect al companiei pentru a reduce costurile și a crește productivitatea”, a declarat directorul general al Tesla, Elon Musk, în memo.

„Ca parte a acestui efort, am făcut o analiză amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global”, se mai arată în document.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 0,3% în predeschiderea şedinţei de luni a Bursei de la New York. În 23 aprilie, compania va raporta rezultatele trimestriale. După ani de creşteri rapide ale vânzărilor, în 2024 ar urma să se înregistreze o încetinire a livrărilor, în condiţiile în care dobânzile ridicate au afectat cererea din partea consumatorilor, iar rivalele din China, cea mai mare piaţă auto mondială, au lansat modele mai ieftine.