Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk implicat în război? Ce declară Putin despre miliardar
Lumea la zi

Elon Musk implicat în război? Ce declară Putin despre miliardar

Vladimir Putin, președintele Rusiei, Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto dreamstime.com

Patronul SpaceX a refuzat accesul Ucrainei la reţeaua Starlink pentru a putea lansa un atac asupra navelor ruseşti. După această decizie, Vladimir Putin l-a lăudat pe Elon Musk.

Liderul de la Kremlin a declarat în timpul unui eveniment public că miliardarul este o persoană remarcabilă şi un om de afaceri talentat. „În ceea ce priveşte afacerile sale private, Elon Musk este cu siguranţă o persoană remarcabilă”, a transmis liderul de la Kremlin de pe scena Forumului Economic Estic de la Vladivostok. „Cred că va fi remarcat în întreaga lume. Este un om de afaceri talentat, activ”, scrie Observator.

Elon Musk a vorbit pe X, fostul Twitter, pe 7 septembrie despre decizia sa de a respinge o solicitare de urgență. Aceasta era din partea autorităților ucrainene de a activa Starlink în zona Sevastopol, orașul port din Crimeea. Acordarea permisiunii, a spus Musk, ar fi făcut ca SpaceX „să fie implicat în mod explicit la un act major de război și escaladare a conflictelor.”

Vladimir Putin și Trump

Prezent la Forumul Economic Estic, de la Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, liderul de la Kremlin a afirmat că urmărirea penală a fostului președinte american este motivată politic.

„În ceea ce privește urmărirea penală a lui Trump, pentru noi, în contextul actual, este un lucru bun, pentru că arată putreziciunea sistemului american. (…) Este persecuția unui rival politic din motive politice. Iar acest lucru se face în fața publicului din Statele Unite și din întreaga lume”, a spus Putin.
„Și acest lucru arată cu cine ne luptăm, așa cum se spunea în perioada sovietică: «fața bestială a capitalismului american»”, a adăugat președintele Rusiei. Donald Trump este primul actual sau fost președinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzații penale. El a fost pus sub acuzare de patru ori și este, în același timp, favorit pentru nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024.