Infofinanciar > Info > Eliminarea plafonării RCA, posibilă doar după adoptarea unui set de măsuri de bună funcționare a pieței
Info

Eliminarea plafonării RCA, posibilă doar după adoptarea unui set de măsuri de bună funcționare a pieței

Bogdan Chirițoiu, Sursa foto Antena 3 CNN
Foto: facebook.com

Plafonarea RCA nu va fi eliminată fără adoptarea unui set de măsuri care să permită o bună funcționare a pieței, susține președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Chirițoiu a precizat că problemele pe care le înregistrează legislația din acest domeniu au contribuit la criza asigurărilor.

Bună funcționare a pieței

Bogdan Chirițoiu: ”De asemenea, nu avem reglementările pe RCA și, în general, problematica asigurărilor care nu e rezolvată. Au fost o serie de falimente în ultimii ani, actori mari au ieșit de pe piață. A fost nevoie de introducerea unor controale de preț până când piața a absorbit șocul acestor falimente. Trebuie ceva timp. Companiile care rămân în piață să se extindă. Să preia clienții rămași disponibili după falimentele de la City şi apoi Euroins. Perioada asta de plafonare va expira anul viitor și până atunci trebuie să avem o soluție. Nu vom elimina pur și simplu plafonarea fără să punem în locul ei un set de măsuri care să permită funcționarea bună a pieței”.