Infofinanciar > Info > Eduard Hellvig ar putea candida din partea PSD și PNL. De unde vine această informație
Info

Eduard Hellvig ar putea candida din partea PSD și PNL. De unde vine această informație

eduard hellvig (sursă foto: antena3.ro)
Credit imagine: antena3.ro

Anul 2024 este „cel mai electoral” an din câți  au avut România și Europa. Tocmai de aceea, se vehiculează multe nume pentru funcțiile de președinte al țării și de primar ale celor mai mari orașe. Se discută la fel de intens ce formațiuni politice vor intra în Parlamentul autohton sau în cel European.

Pentru Palatul Cotroceni, s-au adus în discuție numeroși candidați potențiali. Printre ei, inclusiv oameni care în prezent nu fac parte din politica românească, precum Laura Codruța Kovesi sau Mircea Geoană. Cea dintâi a dezmințit vehement zvonurile, în vreme ce Geoană nu a dat un răspuns cert. În afara lor, însă, un jucător neașteptat, de această dată din lumea politicii, ar fi Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații. Acesta a demisionat în această vară, după 15 ani la cârma SRI. Este în continuare membru al Partidului Național-Liberal.

Sursele care-l indică pe Eduard Hellvig

În cazul partidelor de guvernământ, PSD și PNL, s-au discutat multe scenarii. Este o posibilitate ca fiecare dintre formațiuni să-și aleagă un reprezentant pentru prezidențiale, însă se vehiculează și opțiunea unui candidat comun.

Conform paginii de Substack a jurnalistului, mișcarea este una apreciată de liderii politici. Postarea sa a fost preluată de Mediaflux. Pe de altă parte, informația trebuie să fie luată cu anumite precauții. Asta deoarece cel mai probabil, nu vom ști cu siguranță cine va candida și în ce firmă până aproape de scrutin. Iar campania nu se va putea face decât cu minimum o lună înainte.

„EXCLUSIV: Hellvig, candidatul comun al PSD și PNL la prezidențiale.

S-au “spart” deja în presă discuțiile despre listele comune pe care PSD și PNL vor să le creioneze în vederea celor 4 ture de alegeri ce vor avea loc în 2024.

Pe fondul ascensiunii AUR, Ciolacu și Ciucă au demarat discuții confidențiale despre acest proiect politic care se va numi Blocul Democratic.

”Normal că există discuţii. Facem politică. Eu cred că şi PSD şi PNL am adus o stabilitate în România. Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun”, a declarat marți Ciolacu.

Ce nu spune Ciolacu și e mega secret va zice… Strict Secret: candidatul comun e deja știut și se numește Eduard Raul Hellvig, 48 de ani, fostul șef al SRI.

Mișcarea este agreată și de americani, și de Bruxelles, convine ambelor partide (și chiar dacă nu le convine, nu au ce face, căci ordinul vine de “sus”).

Sigur că totul se poate schimbă într-o clipită, dar, dacă dezvăluirea Strict Secret va fi confirmată, având în vedere forță electorală a celor două partide, cam asta e: Hellvig, președinte!”, a transmis jurnalistul Liviu Alexa pe pagina sa de Substack”, se arată pe pagina care i-a preluat textul.