Infofinanciar > Info > e-TVA nu este pe placul contabililor. Se cere abrogarea Ordonanței
Info

e-TVA nu este pe placul contabililor. Se cere abrogarea Ordonanței

e-TVA, sursa foto: stireata.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) dorește abrogarea Ordonanțelor de Urgență care s-au publicat vinerea trecută în Monitorul Oficial. De asemenea, reprezentanții CECCAR mai doresc și începerea unui dialog real. Scopul acestuia este de a găsi soluții la problemele fiscale.

„Marele circ fiscal românesc, unde funcționarii de stat se joacă de-a v-ați ascunselea cu responsabilitățile lor (transferându-le tocmai contribuabililor, adică celor cale le finanțează și salariile), în timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toți sunt evazioniști”.

Nu putem identifica adevărații evazioniști? Nicio problemă: mai bine presupunem că sunt toți! Facem reguli mai aspre pentru toți. Ca să nu mai scape nimeni.

Nici nu mai contează că sistemul informatic abia funcționează, important este că regulile sunt acolo, „sculptate” în „piatra digitală” a ministerului.

Acest circ birocratic se vrea a fi soluția pentru a umple vistieria statului, dar asfixiază antreprenorii, profesioniștii contabili și inovația.

România nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitală la conducerea executivă a autorității care elaborează legislația fiscală”, este mesajul transmis de reprezentanții CECCAR pe rețeaua de socializare Facebook, conform b1tv.ro