Infofinanciar > Info > După 33 de ani se poate și în București. Încep lucrările la o maternitate de 50 de milioane de euro
Info

După 33 de ani se poate și în București. Încep lucrările la o maternitate de 50 de milioane de euro

maternitate din Bucuresti, sursa foto: arhiva companiei
Sursa foto: Arhiva companiei

O nouă maternitate se va construi la București după 33 de ani. Această investiție se ridică la 50 de milioane de euro.  Pentru acest eveniment a fost organizată o conferință de presă. La aceasta au fost prezenți premierul, Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Maternitatea este o investiție de 50 de milioane de euro. Chiar dacă investiția a pornit pe bugetul Sectorului 4, va fi transferată pe fonduri europene pentru că merită”, a declarat în cadrul conferinței, Marcel Ciolacu.

Prima maternitate după 33 de ani

Noua maternitate se va construi în Sectorul 4, în curtea Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan”.

„Există trei sectoare unde lucrurile se dezvoltă, 3, 4 şi 5. Mă bucur mult că este prima maternitate construită în ultimii 30 de ani, în București. Este un mesaj foarte clar prin ceea ce face domnul primar Băluţă, transmite un mesaj tinerilor”, a transmis Ciolacu.

În cadrul discursului său, Marcel Ciolacu a vorbit și despre tinerii medici ce pleacă din România în străinătate pentru că nu au condiții de muncă.

„Tinerii vor pleca în străinătate, nu vor rămâne în România dacă nu le oferim servicii publice de calitate. Mai mult, Daniel Băluţă, în afară că creează aceste servicii publice de calitate, nu îi mai pune pe tineri să aleagă între o carieră şi o familie. Ne demonstrează, ca şi primar, că împreună cu Ministerul Sănătății că pot crea o infrastructură astfel încât cariera şi familie să crească concomitent. Tinerii care pleacă sunt plus valoarea noastră, iar această plus valoare se regăsește în alte economii europene”, a transmis premierul, conform antena3.ro.

De asemenea, au mai fost realizate investiții importante în sistemul medical din București. S-a lucrat la Unitatea de Primiri Urgențe și Unitatea funcțională pentru tratarea arșilor de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. Anul trecut, în luna decembrie acest spital mai avea un buget de doar 300 de lei, conform declarațiilor managerului. De asemena, au existat investiții și la Clinica de Stomatologie.

În acest an, în România, pentru Ministerul Sănătății au fost alocate 18,89 de miliarde de lei.

Problemele din sistemul medical din România

Anul trecut în luna noiembrie, premierul România a anunțat faptul că ministerul Sănătății primește o suma de 1,7 miliarde de lei pentru medicamente, servicii și dispozitive medicale. De asemenea, acești bani ar fi putut fi utilizați pentru desfășurarea programelor naționale de sănăte, dar și pentru tratamente compensate.

De asemenea, tot anul trecut se vorbea despre problema din spitale, care ține de finanțare. Cel care a vorbit despre acest lucru a fost Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

„Un spital nu poate funcţiona nici cu 3 milioane de lei, este nevoie de finanţare şi este nevoie ca toate aceste decizii la nivelul Ministerului Sănătăţii în coordonare cu Casa Naţională de Sănătate, să asigure funcţionarea sistemului de sănătate”, a transmis Nicolae Ciucă, anul trecut.