Infofinanciar > Info > Drumul expres, maximum 120 km/oră. O să rupem șoseaua
Info

Drumul expres, maximum 120 km/oră. O să rupem șoseaua

sorin-grindeanu
Foto: bugetul.ro

Viteza pe drumurile expres care vor împânzi cândva România va fi limitată la la 120 de kimometri pe oră. Că d-aia e expres. Vitezomanii să se dea în Germania cu bolizii lor nesimțiți.

Hai, hai, cu trăsioara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat că viteza maximă pentru drumurile expres va fi de 120 kilometri pe oră. Bineînțeles, legea va fi operațională după ce va fi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Grindeanu a fost întrebat cu ce viteză se va circula pe primul drum expres din România, Craiova – Piteşti, care ar trebui deschis zilele astea. Răspunsu era de așteptat, chiar dacă jurnaliștii sperau să audă altceva: „A trecut legea prin Parlament, aşa cum ştiţi în urmă cu zece zile sau chiar săptămâna trecută, unde s-a acceptat şi s-a votat pragul de 120 de km la oră. Nu a ajuns din ce ştiu eu până astăzi să fie promulgată. Nu cred că e o problemă de a fi promulgată această lege, deci în mod normal se va circula cu 120 de kilometri la oră în perioada imediat următoare, după ce promulgă domnul preşedinte această lege”.

Probabil intuind că în mintea ziariștilor cuvântul expres rimează cu altă viteză, ministrul  a precizat că i se pare normală o astfel de viteză pentru un drum expres.   „Nu vreau să pun presiune pe domnul preşedinte, nu vreau să fiu înţeles greşit, dar eu cred că e o viteză normală”, a spus Grindeanu.

18,5 kilometri de expres

Potrivit datelor transmise de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, la sfârşitul săptămânii trecute, primii kilometri de Drum Expres, construiţi în România, vor fi daţi în traficastăzi, 21 aprilie.   „Am făcut astăzi (asta era sâmbăta trecută) ultima vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, înainte de recepţia şi darea în folosinţă a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona oraşului Balş. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Piteşti, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2.  După deschiderea circulaţiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:   – pe relaţia Craiova-Piteşti, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balş  – pe relaţia Piteşti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt. În scurt timp, vom da în trafic şi Lotul 2 al Tronsonului 2.”, a scris Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.