Infofinanciar > Info > Exerciții militare pe cer! Două drone tip avion vor survola granițele României
Info

Exerciții militare pe cer! Două drone tip avion vor survola granițele României

Exerciții militare pe cer! Două drone tip avion vor survola granițele României
sursa foto arhiva companiei

Granițele României vor fi supravegheate începând de miercuri de două drone tip avion. Acestea sunt echipate cu tehnologie avansată care le permite să detecteze persoane la o distanță de doi kilometri și să rămână în aer timp de aproape opt ore.

Polițiștii de frontieră, care au fost instruiți în Africa de Sud pentru a manevra aceste drone de ultimă generație, vor fi responsabili de operațiunile acestor aeronave.

În total, 500 de kilometri de graniță a României vor fi monitorizați cu ajutorul acestor drone cu decolare verticală, ce dispun de tehnologie de vârf. Astfel, orice tentativă de traversare frauduloasă a frontierei sau introducere a produselor de contrabandă va putea fi observată imediat, cu atât mai mult cu cât aceste drone sunt dotate și cu camere de termoviziune. Camerele montate pe aceste aeronave sunt de înaltă performanță, capabile să detecteze o persoană la o distanță de doi kilometri și un vehicul la patru kilometri distanță. Drona are o autonomie de zbor de opt ore.

„Aceste echipamente vor crea avantajul unei supravegheri eficiente prin acoperirea unor zone de până la 150 de kilometri, crescând semnificativ timpul de reacție din planificarea strategică a echipajelor. Noua tehnică se va alătura celor 38 de aeronave fără pilot aflate deja în dotarea instituțiilor noastre”, declară Cornel Laurian Stoica, șeful Poliției de Frontieră, potrivit Știrile ProTv.