Infofinanciar > Info > Drepturi pentru oamenii cu dizabilități. Un nou proiect de lege depus în Senat
Info

Drepturi pentru oamenii cu dizabilități. Un nou proiect de lege depus în Senat

persoane cu dizabilitati, sursa foto: comisia europeana
Sursa foto Arhiva companiei

Persoanele cu dizabilități din România vor avea noi drepturi. În Senat a fost depus un nou proiect de lege de către parlamentari de la Partidul Social Democrat.

Potrivit acestui proiect, persoanele cu handicap din România ar trebui să beneficieze de toate documentele pentru a avea transport gratuit fără să mai meargă până la sediile de Asistență Sociale din județele din care fac parte.

„Legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă este valabilă pe întregul teritoriu al ţării, fiind recunoscută de toate regiile de transport local, şi este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de autorităţile administraţiei publice locale în baza unor convenţii încheiate cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene în acest sens, costurile fiind suportate din bugetele judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul de lege, conform dailybusiness.ro.