Infofinanciar > Info > Ce dobânzi vor plăti românii de la 1 octombrie? Evoluția indicelui ROBOR
Info

Ce dobânzi vor plăti românii de la 1 octombrie? Evoluția indicelui ROBOR

rfi.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Valoare indicelui ROBOR  a scăzut. În acest timp, valoarea indicelui bancar IRCC a crescut. În acest fel, valorile celor două sunt acum asemănătoare. Românii care au credite ipotecare ale căror dobânzi variabile se calculează având în considerare acești indici, vor achita, cel mai probabil, rate asemănătoare.

Indicele ROBOR a înregistrat anul trecut fluctuații semnificative. De asemenea, tot în acest an a înregistrat și valori record. Pe perioada anului trecut acesta a atins pragul de 8,21%. Cea mai mare valoare a acestui indice înregistrată vreodată. Începând cu luna octombrie a anului trecut, valoarea  indicelui utilizat pentru calcul ratelor cu dobânzi variabile la creditele ipotecare accesate până în primăvara anului 2019 a scăzut ușor. Cu toate acestea, scăderea a fost una constantă.

Valoarea indicelui ROBOR la trei luni a rămas stabilă timp de o lună la 6,40%. La data de 3 ianuarie valoarea acestuia era de 7,56%. De atunci valoarea acestuia se micșorează constant, informează adevarul.ro