Infofinanciar > Lumea la zi > Dispare motorina din UE? Cât timp vom mai încărca de la pompă
Lumea la zi

Dispare motorina din UE? Cât timp vom mai încărca de la pompă

Dispare motorina din UE? Cât timp vom mai încărca de la pompă
Sursa foto Arhiva companiei

Uniunea Europeană a stabilit un calendar pentru următoarele decenii pentru carburanții tradiționali. Motorina și benzina vor face treptat loc mașinilor electrice și altor mașini alimentate cu energii regenerabile.

Mobilitatea s-a transformat radical în ultimii ani. Acest lucru s-a întâmplat odată cu apariția rapidă a mașinilor electrice și cu noile reglementări ale UE privind combustibilii fosili. Printre acestea se află și norma Euro 7. Aceasta a fost aprobată recent și care va intra în vigoare în 2027. Bineînțeles, deciziile Bruxelles-ului afectează în mod direct Spania, care va trece la o tranziție către un sector auto alimentat aproape în întregime de energii regenerabile.

Această legislație a Uniunii Europene are ca scop promovarea utilizării mașinilor electrice și a vehiculelor alimentate cu energii mai puțin poluante , cum ar fi celula cu hidrogen, dar organismul supranațional a dorit, de asemenea, să încerce să încerce și mai mult motoarele cu combustie convenționale și a stabilit deja un calendar pentru ca benzina și motorina să nu mai fie prezente pe toate drumurile de pe Bătrânul Continent, notează 20minutos.es.