Infofinanciar > Lumea la zi > Dezertorii din Coreea de Nord invocă reducerea rațiilor de hrană și dependența de piață
Lumea la zi

Dezertorii din Coreea de Nord invocă reducerea rațiilor de hrană și dependența de piață

rusia-coreea-de-nord, sursa Antena 3
Sursa foto Arhiva companiei

Majoritatea persoanelor din Coreea de Nord ce s-au reinstalat în zona sudică în ultimul deceniu au declarat că nu au primit niciodată rații guvernamentale în statul izolat. De asemenea, aceștia au fost nevoiți să se bazeze pe o piață informală pentru a supraviețui.

Raportul de 280 de pagini privind situația economică și socială a Coreei de Nord s-a bazat pe interviuri cu peste 6.300 de transfugi între 2013 și 2022. Ministerul a început astfel de sondaje în 2010. Aceasta este prima dată când rezultatele au fost făcute publice.

Coreea de Nord s-a confruntat cu grave penurii alimentare în ultimele decenii. Aceasta a inclus o foamete în anii 1990. aceasta a fost exacerbată de dezastre naturale. Economia sa a fost afectată de sancțiunile internaționale. Printre acestea s-a aflat și prăbușirea comerțului de frontieră în timpul pandemiei.

Mai mult de 72% dintre transfugii care au sosit între 2016 și 2020 au declarat că nu au primit niciodată rații alimentare de la guvern în Coreea de Nord, arată studiul, comparativ cu 62% dintre cei care au venit înainte de 2000, conform Reuters.com.