Infofinanciar > Info > Dezbateri în Guvern. Ce prevede legea RCA pentru trotinete și biciclete electrice
Info

Dezbateri în Guvern. Ce prevede legea RCA pentru trotinete și biciclete electrice

trotinete (sursă foto: brasov.net)
sursă foto: brasov.net

Guvernul dezbate legea privind asigurarea RCA pentru trotinetele și biciclete electrice. În ședința de joi a Executivului, ar putea fi aprobată propunerea de modificare a Legii nr. 132/2017. Privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Astfel, noua lege va impune reglementări RCA. Asigurarea va deveni obligatorie pentru biciclete și scutere electrice.

Progresele tehnologice au dus la introducerea a numeroase modele noi de vehicule pe piața românească. Aceste vehicule nu sunt asigurate din cauza anumitor caracteristici. Dar cu toate acestea provoacă coliziuni care se soldează atât cu pagube materiale, cât și cu vătămări corporale.

„Unul dintre cele mai importante motive care justifică propunerea legislativă este problematica acoperirii despăgubirilor victimelor accidentelor de circulaţie, persoanelor prejudiciate prin accidente de vehicule atunci când vehiculele care produc aceste accidente nu sunt înmatriculabile/înregistrabile” se menţionează în expunerea de motive a proiectului de lege, conform Pro TV .