Infofinanciar > Info > Deținuții români pun osul la muncă. Penitenciarele generează venituri substanțiale
Info

Deținuții români pun osul la muncă. Penitenciarele generează venituri substanțiale

Deținuții români pun osul la muncă. Penitenciarele generează venituri substanțiale
Sursa foto: arhiva companiei

În prezent, în penitenciarele din România există câteva mii de deținuți care muncesc. Veniturile generate de aceștia sunt unele substanțiale, de câteva milioane de lei. Sumele pe care deținuții le pot încasa se situează între 30 de lei și 64 de lei. Acest lucru depinde de contractele de prestări servicii și de domeniul de activitate.

Potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională a Penitenciarelor, în anul 2023, veniturile pe care le-au obținut penitenciarele din țara noastră de pe urma muncii realizate de deținuți au ajuns la suma de 70,4 milioane de lei. Aici nu este inclus TVA-ul. Cele mai mari venituri s-au obținut în penitenciarele din Timișoara, cu 12,7 milioane de lei.

Mai apoi, pe celelalte locuri de află Jilava (7,5 milioane lei), Arad (6,4 milioane lei), Bistrița (3,7 milioane lei), Gherla (3,1 milioane lei), Codlea (2,8 milioane lei), Poarta Albă (2,6 milioane lei), Oradea (2,2 milioane lei), Târgu Jiu (2,2 milioane lei), Aiud (2,1 milioane lei) și Craiova (2,1 milioane lei), cu informează adevarul.ro