Infofinanciar > Info > Depozitele bancare ale românilor, în creștere! Câți bani au cetățenii în conturi
Info

Depozitele bancare ale românilor, în creștere! Câți bani au cetățenii în conturi

depozite bancare (sursă foto: goldring.ro)
sursă foto: goldring.ro

Potrivit ultimelor informații oficiale din partea Băncii Naționale a României (BNR), depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali s-au majorat în luna septembrie a acestui an. Este vorba despre o creștere cu 2,7% faţă de luna anterioară, luna august. Astfel, în conturi se află la momentul de față 547,934 miliarde de lei.

Mai departe, reprezentanții BNR informează că, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, cifrele s-au majorat cu 11,4%.  Astfel, depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 68,8% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au crescut cu o valoare de 3,9% faţă de luna august 2023. Este vorba de o sumă de până la 376,741 miliarde de lei. În comparație cu luna septembrie, valoarea aceasta s-a majorat cu 21,0%.

Așadar, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au ajuns să fie majorate cu până la 2,2%. Asta în comparație cu luna anterioară. Iar în prezent, este vorba despre o sumă de până la până la 202,720 miliarde de lei. Adică cu 26% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, notează Agerpres.