Infofinanciar > Info > Declarațiile lui Alexandru Rafila! Miniștrii care ar putea rămâne fără portofolii în urma rotativei guvernamentale
Info

Declarațiile lui Alexandru Rafila! Miniștrii care ar putea rămâne fără portofolii în urma rotativei guvernamentale

capital.ro
FOTO:capital.ro

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a declarat că nu sunt probleme în ceea ce privește protocolul semnat de Partidul Național Liberal și cel social-democrat, pe tema rocadei premierilor. Cât despre mandatul său, Rafila  a punctat ca este o decizie politică, potrivit adevărul.

”Nu cunosc. Eu am văzut declaraţiile publice. Domnul preşedinte Marcel Ciolacu îşi asumă această poziţie, dificilă într-o situaţie de criză, dar pe de altă parte ea este normală, a fost negociată, a fost parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării acestei coaliţii. Mi se pare normal să existe şi din partea domnului prim-ministru. Sunt convins, dânsul este un om foarte serios, este şi militar de profesie, nu cred că se pune vreun moment problema să nu se producă această schimbare de prim-ministru” a susținut ministrul Sănătății.

Rafila nu este îngrijorat de rotativa guvernamentală

Rafila a completat și a precizat, referitor la portofoliile miniștrilor, că este o decizie politică „ În ceea ce priveşte portofoliile miniştrilor, asta, sigur, e o decizie politică, pot să existe diverse variante. Pentru mine nu sunt absolut deloc îngrijorat”.

Forma actuală a protocolului de colaborare din cadrul Coaliției de guvernare, funcțiile care se vor schimba cele de prim-ministru și ministerele avizatoare  adică Justiția, Finanțele, Transporturile și cel de Investiții și Proiecte Europene la care se adăugă funcțiile de secretar general al Guvernului și cea de șef al Cabinetului premierului.

Deputatul PNL de Iași, Alexandru Muraru a declarat la începutul lunii august faptul că nu este o idee bună schimbarea premierului cu an înainte de alegeri, în condițiile în care la granițele României se desfășoară un război.

„România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei. Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a declarat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, potrivit adevarul.ro.

Contre în coaliția de guvernare pe tema numirii premierului în 2023

Răspunsul n-a întârziat să apară, social-democrații prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Oprea, l-au taxat dur pe Muraru, după ce acesta a menționat că ar fi bine ca la cârma guvernului să fie tot Nicolae Ciucă și în 2023 în cazul în care în 2023 contextul internațional va fi unul dificil:

„La Iaşi, preşedintele PNL, Alexandru Muraru, este într-o situaţie grea, cazurile penalilor Chirică şi Alexe îi dau mari bătăi de cap. Greu să explice ieşenilor că partidul pe care îl reprezintă nu este nici Chirică şi nici Alexe, că doar sunt pe funcţii alese sub sigla PNL. În încercarea de a scăpa din încercuire, dl. Muraru crează fumigene la Bucureşti. Brusc îl preocupă soarta guvernării începând cu primăvara anului viitor”, a scris pe pagina sa de Facebook Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD şi lider al senatorilor social-democraţi.