Infofinanciar > Lumea la zi > Decizie radicală! Trump a fost obligat să plătească 393.000 de dolari pentru NYT
Lumea la zi

Decizie radicală! Trump a fost obligat să plătească 393.000 de dolari pentru NYT

Cum ar trebui definite limitele imunității prezidențiale
sursa foto arhiva companiei

The New York Times și reporterii săi au fost scoși din proces în luna mai. Donald Trump trebuie să plătească aproape 400.000 de dolari în taxe legale către The New York Times și trei dintre reporterii săi, a decis vineri un judecător.

Fostul președinte a dat în judecată fără succes Times, împreună cu reporterii Susanne Craig, David Barstow și Russ Buettner, pentru un articol premiat cu Pulitzer în 2018 despre averea și declarațiile fiscale ale familiei Trump.
Times și reporterii săi au fost scoși din proces în luna mai. Procesul intentat de Trump, care datează din 2021, susținea că nepoata sa, Mary Trump, a încălcat termenii unui acord de soluționare a litigiului prin faptul că a predat reporterilor dosare fiscale. El solicită daune de 100 de milioane de dolari.

În ordinul de vineri, judecătorul Robert Reed din New York a scris că suma de 392.638,69 de dolari este „rezonabilă”, având în vedere complexitatea cazului. Avocații lui Trump nu au fost de acord, susținând că costurile „exorbitante” ar trebui să fie „reduse cu o marjă semnificativă”.

Purtătorul de cuvânt al Times, Danielle Rhoades Ha, a declarat că hotărârea a „trimis un mesaj celor care vor să abuzeze de sistemul judiciar pentru a încerca să reducă jurnaliștii la tăcere”, potrivit Associated Press, scrie POLITICO.