Infofinanciar > Info > Decizia bizară a Guvernului, Lenovo va participa la rețeaua 5G din România, contrar legislației în vigoare
Info

Decizia bizară a Guvernului, Lenovo va participa la rețeaua 5G din România, contrar legislației în vigoare

Interesul Guvernului României este să reducă impactul bugetar
FOTO: capital.ro

În Monitorul Oficial de astăzi a fost publicată o decizie a Guvernului in 19 iulie prin care permite companiei Lenovo să participe la rețeaua 5G din România.

Bizarul situației constă în faptul că decizia Executivului contravine unui act normativ din 2021 conceput special pentru a ține la distanță companiile chinezești asupra cărora planează suspiciunea de spionaj tehnologic.

Premieru Ciolacu a semnat decizia Guvernului, care are la bază un aviz conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), instituție la conducerea căreia se află Președintele statului Klaus Werner Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a promulgat în urmă cu doi ani actul normativ privind adoptarea unor măsuri care reglementează infrastructura informatică, rețeaua de comunicații și condițiile implementării rețelelor 5G.

Lenovo este un gigant chinez cu sediul în Beijing și este totodată unul dintre cei mai mari producători de echipamente hardware din lume. Iohannis a promulgat în 2021 Legea privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G, potrivit G4 Media.