Infofinanciar > Info > De unde scoate Guvernul banii de pensii? Între majorarea taxelor și noi împrumuturi
Info

De unde scoate Guvernul banii de pensii? Între majorarea taxelor și noi împrumuturi

majorare pensii (sursă foto: contraataculargesului.ro)
sursă foto: contraataculargesului.ro

Adrian Negrescu, analist politic, a fost prezent în cadrul unei emisiuni televizate la postul de televiziune Antena 3 CNN. Într-un dialog cu fostul ministru al Muncii, Marius-Constantin Budăi, Negrescu a întrebat de unde vor proveni banii pentru majorarea pensiilor. Aduce chiar în calcul posibilitatea amânării acestei măriri de venituri.

„Varianta amânării acestei legi este cea mai fezabilă. De und luăm bani pentru aceste majorări? Ori creștem taxele, ori luăm bani de la FMI (Fondul Monetar Internațional – n.r.). În astfel de situații, recesiunea nu este exclusă. FMI va veni în România să ne împrumute. Alt scenariu va fi luat în calcul. Nu ne mai putem împrumuta în altă parte acum. Iar mai apoi, vina va cădea pe FMI”, spune Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

Marius-Constantin Budăi, fost ministru al Muncii, spune cu aceeași ocazie că a fost luată în calcul o analiză întocmită de echipa de la Banca Mondială: „Această analiză din partea Băncii Mondiale a fost făcută pe următorii 50 de ani, o analiză în care este inclusă și România Este luată în vedere eliminarea inechităților. Mie îmi pare rău că vorbim despre părinții și bunicii noștri în acest fel. Chiar și așa, PSD își asumă în continuare această lege a pensiilor”.