Infofinanciar > Vocile afacerilor > Datanet Systems bifează noi premiere tehnologice. Compania își extinde portofoliul de soluții de securitate
Vocile afacerilor

Datanet Systems bifează noi premiere tehnologice. Compania își extinde portofoliul de soluții de securitate

Cristi Ceapa, Datanet Systems
Sursa foto: Arhiva personala

Datanet Systems este un reper pentru industria IT&C locală fiind unul dintre principalii integratori de sisteme informatice complexe din România și cel mai mare partener Cisco la nivel local. Compania își trece constant în portofoliu premiere tehnologice la nivel național, realizând proiecte remarcabile, atât prin amploarea și complexitatea lor, cât și prin inovațiile pe care le includ.

Anul 2022 a venit pentru Datanet Systems cu o nouă premieră tehnologică la nivel național. Proiectul a fost implementat pentru unul din principalii jucători de pe piața bancară locală și a interconectat două centre de date pe care banca le avea în București și, ulterior, alte două centre de date din afara țării, într-o rețea de mare viteză la 100Gbps.

„Proiectul a realizat interconectarea celor două centre de date pe care banca le are în București și ulterior a alte două centre de date din afara țării, totul într-o rețea de mare viteză la 100 Gbps, dotată cu cele mai moderne echipamente. Cu această arhitectură modernă, banca dispune acum de vizibilitate completă asupra rețelei și poate realiza managementul integrat, din București, ceea ce aduce eficiență și costuri de operare mult mai mici. Este primul astfel de proiect pe care Datanet l-a implementat și, cel mai probabil, reprezintă o premieră chiar și la nivel național”, ne-a declarat Cristian Ceapă, director de vânzări în cadrul Datanet Systems.

Proiecte dezvoltate și personalizate pe nevoile clienților

Majoritatea proiectele dezvoltate și implementate de Datanet Systems sunt remarcabile, fie prin magnitudine, fie prin inovațiile tehnologice pe care le includ.

De exemplu, alte două proiecte deosebite realizate anul trecut au fost cele de automatizare și sporire a eficienței în două call centere, aparținând unei bănci și unei entități din sectorul public. Soluția dezvoltată pe nevoile specifice ale fiecăruia s-a axat pe implementarea unor sisteme conversaționale robotizate. „Cu ajutorul acestora, utilizatorii pot ajunge la informațiile dorite prin interacțiunea cu un sistem automat, care recunoaște limba română și limba ucraineană, în cazul clientului din sectorul public, fără să fie necesară interacțiunea cu un agent. Totodată, sistemele implementate asigură transcrierea conversației și salvarea acesteia, pentru eventuale verificări ulterioare legate de raportări și satisfacția clienților. Acest lucru a dus la o flexibilitate ridicată în operare și mărirea capacitații centrelor de relații cu clienții. În același timp, a condus și la o creștere semnificativă a nivelului de satisfacție al clienților finali”, a explicat directorul Datanet Systems.

Planuri ambițioase pentru 2023

Anul acesta, Datanet Systems lucrează îndeaproape cu clienții săi din mediul financiar, și nu numai, pentru a le facilita migrarea către rețele Software Defined (SDWAN), o abordare nouă în arhitectura rețelelor de date, care oferă multiple avantaje prin automatizarea și simplificarea operării rețelelor de date, dar și a reducerii costurilor de comunicații.

„Ne pregătim de asemenea și așteptăm cu interes proiectele de infrastructură IT din sectorul public, cum e cloud-ul guvernamental sau alte proiecte prinse în PNRR, pentru care avem competențele necesare și încercăm să dezvoltăm parteneriatele potrivite pentru participarea la licitațiile care vor urma. În același timp, operatorii telecom au ajuns la momentul în care migrarea la rețelele 5G de mare viteza necesită realizarea unor upgrade-uri ale infrastructurilor actuale, pentru a face față nevoilor de trafic mai mari ce vin de la clienți. Nu în ultimul rând, sectorul securității cibernetice a avut o creştere semnificativă în ultimii ani, ajungând să reprezinte anul trecut 30% din totalul cifrei de afaceri, astfel că vom continua să investim în promovarea și implementarea soluțiilor de la liderii tehnologici din cybersecurity”, a afirmat reprezentantul Datanet Systems.

Potrivit acestuia, zona securității cibernetice a ajuns la un nivel foarte mare de complexitate – o companie folosește in medie 5 până la 10 soluţii de securitate, iar ultimul trend – work from home – a adăugat încă un nivel de complexitate. „Pe termen lung, nu este o activitate sustenabilă pentru departamentele de securitate interne, care sunt deja sunt subdimensionate, deci cel mai probabil vom asista la anumite schimbări în această direcție”, a mai precizat directorul de vânzări al companiei.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.