Infofinanciar > Info > Dascălii și subordonații din ministerul Educației își primesc salariile mai devreme. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial
Info

Dascălii și subordonații din ministerul Educației își primesc salariile mai devreme. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Profesori Sursa foto Capital
FOTO: capital.ro

Salariile profesorilor și a subordonaților din cadrul ministerului Educației vor fi plătite în avans, potrivit ordinului nr. 1247 din 28 martie emis de ministrul Finanțelor și publicat în Monitorul Oficial.

„Prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei platii salariilor la institutiile publice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 108 din 2 februarie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, ordonatorii principali de credite inscrisi in anexa care face parte integranta din prezentul ordin achita in luna aprilie 2023 salariile aferente lunii martie 2023 la data stabilita in aceasta”, potrivit portalinvatamant.ro.

Profesorii își vor primi lefurile în luna aprilie mai devreme cu trei zile

Aproximativ 300.000 de angajați vor beneficia de prevederile ordinului emis de ministrul Finanțelor. Prin urmare, angajații menționați își vor încasa lefurile cu trei zile mai devreme. Portalul Edupedu a informat că ministerul Educației avea în subordine în luna ianuarie a acestui 294.930 de angajați.

Potrivit ordinului nr. 86 emis de Ministerul de Finanțe în 2005, angajații din sistemul de învățământ primesc în mod normal drepturile salariale pe data de 14 ale lunii, potrivit edupedu.ro.

Structura anului școlar 2022-2023 face ca data de 11 aprilie să fie a cincea zi din vacanța de Paști. În acest an, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele pe 16 aprilie, iar elevii și profesorii vor reveni în sălile de curs pe 19 aprilie, pentru a începe modulul 5, ultimul de altfel din acest an.

Elevii vor lua vacanță pe 07 aprilie

Elevii din sistemul de învățământ preuniversitar vor intra în vacanța de primăvara vineri, 07 aprilie și vor reveni în sălile de clasă pe 19 aprilie. Vacanța de primăvară include, în mod normal perioada sărbătorilor pascale. Este construită în așa manieră încât atât catolicii cât și creștinii ortodocși să aibă liber de la învățat. Paștele catolic va fi sărbătorit în acest pe 9 aprilie.

Modulul 5 ultimul din acest an școlar va începe pe 19 aprilie și se va termina de 16 iunie după care elevii vor intra în vacanța de vară până pe 3 septembrie.

Elevii din anii terminali, cei din clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a seral și frecvență redusă vor termina cursurile mai devreme cu o săptămână în vederea pregătirii pentru examenele finale respectiv Testarea Națională și Bacalaureat. Prin urmare, pentru această categorie de elevi anul școlar are 34 de săptămâni.

De asemenea în acest an școlar „Scoala Altfel” și „Programul Săptămâna Verde” se vor dsfășura în perioada 27 februarie-16 iunie, cele cinci zile vor fi stabilite individual de fiecare unitate de învățământ în parte. Conform anului școlar 2022-2023, elevii au avut parte de cinci vacanțe. odată ce vor reveni la cursuri elevii mai au doar opt săptămâni până ce vor intra în vacanța de vară.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.