Info

Dacia Jogger, prima mașină hibrid a companiei este cel mai scump model al său. Ea poate funcționa electric până la 80% din timp

Dacia Jogger, sursa foto: 0-100.ro
Dacia Jogger, sursa foto: 0-100.ro

Prețurile din România pentru Dacia Jogger Hybrid variază între 23.750 și 26.610 euro (TVA inclus), fiind cel mai scump vehicul oferit de producător. Astfel, echiparea entry-level a Jogger este cu 7.260 de euro mai scumpă decât cea mai ieftină versiune hibridă a modelului Jogger. Jogger Hybrid 140 este primul vehicul hibrid lansat de Dacia în adevăratul sens al cuvântului.

Diferența de preț între modelul hibrid de bază (23.750 Euro) și o variantă cu motorizare convențională cu dotări comparabile (tot cu echipare de bază) este de 5.200 Euro.

Dacia Jogger a înregistrat  83.000 de comenzi

Bineînțeles, pe lângă motorul hibrid, variază și tipul de transmisie, ceea ce contribuie la diferențele semnificative de preț ale modelelor. Modelele ECO-G 100 (benzină + GPL) sau TCe 110 (benzină) dispun de o transmisie manuală cu 6 trepte, în timp ce Jogger Hybrid are o transmisie automată.

Dacia Jogger primește 83.000 de comenzi și peste 51.000 de înmatriculări la nivel mondial, la mai puțin de un an de la introducerea sa comercială, în martie 2022, potrivit unui comunicat de presă al Dacia.

Motorizarea combinată benzină-GPL (ECO-G 100), care reprezintă 2/3 din totalul vânzărilor, și versiunea din gamă cu cele mai multe dotări reprezintă, de asemenea, 2/3 din totalul vânzărilor. În același timp, modelele cu 7 locuri au fost alese de 55% dintre consumatorii de Jogger, potrivit 0-100.ro

Caracteristicile modelului Jogger

Odată cu introducerea acestei ediții hibride, Shale Grey, o nouă culoare, este adăugată la paleta de culori.

Cutia de viteze automatizată de pe Jogger Hybrid 140 asigură o frânare regenerativă îmbunătățită atunci când se află în modul „B” (sau „brake”). De asemenea, îmbunătățește eficiența frânei de motor. Cu acest mod, se recuperează mai multă energie, iar conducerea în orașele aglomerate este mai confortabilă.

Afișajul panoului de instrumente pentru vehiculele hibride încorporează o varietate de date cruciale. Acestea cuprind starea de încărcare a bateriei de tracțiune, autonomia rămasă și transmisia de energie.

Jogger Hybrid 140 include o frână de parcare electronică ca dotare standard pentru un confort sporit. În plus, ca echipament standard este inclusă o consolă centrală înaltă cu spațiu de depozitare acoperit și un cotieră.

Dacia Jogger își prezintă în premieră motorizarea hibridă cu o putere totală de 140 de cai putere.

Noul model are 140 de cai putere

Ansamblul de propulsie este alcătuit din:

-O transmisie automată cu două viteze pentru motorul electric și patru pentru motorul cu ardere internă.

-Un motor pe benzină cu 4 cilindri, de 1,6 litri (90 CP).

-Două motoare electrice (un demaror/generator de înaltă tensiune și un motor de 50 de cai putere).

-După cum sugerează și numele modelului, puterea maximă combinată a ansamblului este de 140 CP.

-Există un cuplu maxim de 148 Nm.

Potrivit Dacia, lipsa unui ambreiaj face posibilă această combinație de tehnologii.

Jogger poate funcționa complet electric până la 80% din timp

Bateria de tracțiune are o capacitate de 1,2 kWh (230 V). Această baterie are o garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri (oricare dintre acestea survine prima). Majoritatea vehiculelor pur electrice disponibile pe piață oferă o garanție egală.

Cu această echipare, Dacia susține că Jogger poate funcționa complet electric în orașe până la 80% din timp. În același timp, fără a schimba obiceiurile de condus, deplasarea în mediul urban poate consuma cu până la 40% mai puțină benzină decât un motor termic egal.

În timpul mersului, la frânare și decelerare, bateria de 1,2 kWh se reîncarcă. Varianta Jogger Hybrid 140 are o autonomie de peste 900 km (omologată WLTP).