Infofinanciar > Esential > Dacia Bigster. Cât va costa noul SUV
Esential Info

Dacia Bigster. Cât va costa noul SUV

Dacia Bigster. Cât va costa noul SUV
Foto: promotor.ro

Dacia a prezentat recent conceptul Dacia Bigster. Acesta ar trebui să fie un SUV de clasă C ce ar trebui să apară pe piață în 2025. Bigster ar urma să măsoare 4,6 metri și să găzduiască pasageri.

Scumpicel, dar poate ne mai cresc și salariile

Bigster pleacă de la aceeasi baza, CMF-B, ca și sedanul Logan și hatchback-ul Sandero. Specialiștii spun că soluția acesta va face ca Bigster să aibă un preț accesibil. Din câte am auzit, Bigster va costa circa 30.000 de euro. O cifră pe care nici un produs Dacia nu a ajuns până acum.

Astfel, la acest preț și cu cele șapte locuri devine cel mai mare și cel mai scump model Dacia. De fapt, Bigster se dorește o alternativă ceva mai accesibilă decât Land Rover Discovery Sport, Volkswagen Tiguan și T – Roc.

Bigster va avea tracțiune 4×4, motorizări pe combustie și hibride. Ca date tehnice, am putut reține următoarele: Bigster va fi propulsat de un motor pe benzină, de 1 litru TCE 110 cai putere și 200 Nm, un motor pe 1,3 litri și 130 CP, o versiune de 155 CP și două motoare diesel de 1,5 litri. Dacia Bigster E-Tech hybrid va avea un motor de 1,6 litri pe benzină și 140 CP alături de două motoare electrice de 205 Nm și transmisie automată cu baterie de 1.2kWh 230V.

„Conceptul Bigster prefigurează un viitor SUV de segment C care nu există în prezent în gama Dacia. Aceasta va fi cea mai mare mașină din viitoarea gamă a mărcii. În privința designului, am încercat să simplificăm «mesajul» cât de mult am putut pentru a arăta simplitatea, rubustețea, soliditatea și modernismul mașinii’’, a declarat Yohan Ori, șeful studioului de design Dacia de la București.

Tănculețul Dacia

„Cred că vom vedea undeva între 90 și 95% din conceptul Bigster pe versiunea de serie. Cele mai multe elemente pe care le vedem vor fi similare”, a mai spus designerul Dacia.

„Bigster va fi doar ultimul model anunțat în planul nostru Renaulution. Până atunci vor mai exista noutăți în gama Dacia. Vor urma alte modele, înaintea lui Bigster. Nu vom renunța la ideea de a oferi clienților noștri vehicule accesibile și spațioase, cu cinci sau șapte locuri. Așa că vom înnoi gama noastră cu modele care să se potrivească cererii. Cu Bigster vom intra într-un nou segment, cel compact, fără a abandona rețeta Dacia de a oferi esențialul. (…) Pe lângă faptul că utilizarea platformei CMF-B pentru toate modelele Dacia și Lada ne va asigura un avantaj, vom urca ambele mărci și în segmentul C (compact). În Rusia asta se va întâmpla prin renașterea modelului Niva, iar în Europa prin varianta de serie a conceptului Bigster”, au detaliat oficialii Dacia prezenți la inaugurarea conceptului.

,,Culoarea kaki pe care o vedeți pe conceptul de prezentare face parte din noua imagine de brand a Dacia. Marca devine ceva de care putem fi mândri. Trebuie să rețineți că mașina pe care o vedeți acum este foarte apropiată de cea care va intra în producție. Nu spun că veți găsi absolut tot ce vedeți acum pe varianta de serie, dar conceptul este foarte apropiat de mașina care va intra în producție”, a subliniat și Yohan Ori.

În Europa, Sandero este în ultimii ani cel mai vândut model către clienții particulari în timp ce Duster este cel mai vândut SUV către aceeași categorie de clienți.