Infofinanciar > Info > Ironia sorții! Prima cursă pentru care nu s-a mai făcut control de frontieră la București a sosit din Austria
Info

Ironia sorții! Prima cursă pentru care nu s-a mai făcut control de frontieră la București a sosit din Austria

platforma aeronave Aeroportul Internațional Henri Coandă București Sursă foto HotNews
sursa foto arhiva companiei

Duminică, 31 martie, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, a făcut declarații referitoare la intrarea României în Schengen aerian și maritim.

El a menționat că primul avion care a aterizat la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni) după miezul nopții, și pentru care nu s-a mai efectuat control de frontieră, a fost cursa Austrian Airlines de la Viena. Acest aspect a fost subliniat în contextul opoziției exprimate de Austria față de aderarea României la Spațiul Schengen.

El a precizat că primii pasageri care au beneficiat de eliminarea controlului de frontieră au venit de la Frankfurt, înaintea miezului nopții. Dar primul avion care a aterizat pe Aeroportul din București, după miezul nopții, adică după aderarea României la Schengen, a fost un Austrian Airlines venit de la Viena.

„Primii pasageri care au intrat fără control de frontieră în această seară sunt o parte din pasagerii unei curse Lufthansa de la Frankfurt. Au fost 92 de pasageri. Circa 20 dintre aceştia nu au mai trecut prin controlul de frontieră, pentru că s-a făcut ora 0.00. Prima cursă integral operată fără control de frontieră din spaţiul Schengen este, uşor ironic, cursa Austrian Airlines de la Viena”, a declarat Iordache, potrivit news.ro, preluat de libertatea.