Infofinanciar > Info > Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a ajuns la a X-a ediție. Peste 70 de gimnaste vor călca pe urmele campioanei
Info

Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a ajuns la a X-a ediție. Peste 70 de gimnaste vor călca pe urmele campioanei

Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a ajuns la a X-a ediție. Peste 70 de gimnaste vor călca pe urmele campioanei
Sursa foto: arhiva companiei

Mai mult de 70 de gimnaste din toată România vor sărbători Ziua Copilului călcând pe urmele Nadiei Comăneci. În perioada 30 mai – 1 iunie 2024, micuțele vor lua parte la ediția aniversară cu numărul 10 a competiției Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică. Evenimentul se va desfășura la Onești.

Cupa „Nadia Comăneci” este organizată în fiecare an de Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești. Anul acesta, competiția are loc în sala de gimnastică a CSM Onești în care s-a antrenat chiar Nadia Comăneci, sala care îi poartă numele.

Ediție aniversară a Cupei „Nadia Comăneci”

„Am ajuns la ediția aniversară cu numărul 10. Încă de la lansarea competiției ne-am dorit să oferim celor mai micuțe gimnaste din țară șansa de a-și dovedi talentul și performanțele sportive. Sunt foarte mândră că această competiție se dovedește în fiecare an o rampă de lansare pentru tinerele gimnaste. Și vreau să le mulțumesc antrenorilor, părinților, dar mai ales acestor viitoare campioane, că duc mai departe povestea de succes a gimnasticii românești”, a declarat Nadia Comăneci.

La ediția din acest an a Cupei ”Nadia Comăneci” participă peste 70 de gimnaste de la diferite cluburi sportive din țară, printre care CSS Focșani, SCM Bacău, CSS2 București, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Petrolul Ploiești și CSM Onești. Competiția se desfășoară pe următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7-9  ani, junioare 3 – nivel 6-10 ani, junioare 2 – nivel 5-11 ani și junioare 2 – nivel 4-12 ani.

Cupa „Nadia Comăneci” este inclusă în calendarul național sportiv al Federației Română de Gimnastică.

Premii și burse pentru câștigătoare

Câștigătoarele de la proba de individual compus pe fiecare categorie vor primi diplome și câte o medalie cu chipul Nadiei. Totodată,  Fundația „Nadia Comăneci” le va răsplăti cu burse pe gimnastele care vor urca pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii.

Toate micuțele gimnaste participante la Cupa „Nadia Comăneci” – Ediția a X-a se vor bucura de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori.

Cupa ”Nadia Comăneci” – ediția 2024 este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești și se bucură de susținerea Dedeman, Nestle, Cris-Tim, Fundația Ion Țiriac, Construcții Erbașu, International Alexander, Oscar Downstream, Tinmar Energy, Dream Sport, Rotary Club Onești, ADF și Chimcomplex. Partenerii media ai competiției sunt Capital, Evenimentul Zilei, Infofinanciar, Infoactual și Doctorul Zilei, se arată într-un comunicat de presă.