Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea astăzi? Scăpăm de furtuni și inundații
Info

Cum va fi vremea astăzi? Scăpăm de furtuni și inundații

vremea (sursă foto: dreamstime)
sursa foto: arhiva companiei

Temperaturile au scăzut în sud și sud-est. În Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei, Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali, se vor înregistra episoade de instabilitate atmosferică. Acestea se vor manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și izolat, căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor atinge 20-25 l/mp și izolat vor depăși 30-40 l/mp. Astăzi, 15 iunie 2024, vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi ce pot atinge 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, cu înnorări în est și sud-est, iar noaptea cerul va deveni mai mult senin.

După-amiaza și seara, se vor semnala ploi slabe de scurtă durată în zonele montane și izolat în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în est și sud-est, având viteze de 50-55 km/h. Temperaturile maxime vor fi între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi în jur de 29 de grade, iar cele minime între 14 și 16 grade.

Vremea va continua să se încălzească în zonele montane. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Pe litoral, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în timpul zilei, atingând viteze de 40-55 km/h. Temperaturile maxime vor fi între 24 și 27 de grade, iar cele minime între 17 și 19 grade. Temperatura apei mării va varia între 17 și 22 de grade.

În nordul, nord-vestul, vestul și centrul Europei, precum și în regiunile de nord ale Mării Negre, cerul va fi predominant înnorat și se vor înregistra ploi, unele sub formă de aversă cu descărcări electrice și, izolat, căderi de grindină. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi semnificative.

În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă, cu fenomene meteo izolate. Vântul va avea intensificări în jurul Mării Nordului, Peninsula Iberică, Franța și local în alte regiuni. Temperaturile vor crește ușor în partea central-estică a Europei, în timp ce în rest vor rămâne stabile, potrivit Observator.