Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea azi? Temperaturile sunt în creștere
Info

Cum va fi vremea azi? Temperaturile sunt în creștere

Vremea se schimbă de la o zi la alta!
sursa foto arhiva companiei

În ţară, vremea se va încălzi. Astfel că în regiunile sudice valorile termice vor ajunge să depăşească normele climatologice specifice datei, în timp ce în rest se vor situa în jurul acestora.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Olteniei. Cele minime în general între -9 şi 1 grad, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în jumătatea de nord a ţării. Se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în Maramureş, local în zona montană şi pe arii restrânse în Transilvania, iar seara şi noapte pe alocuri şi în Crişana şi nordul Banatului, dar aici trecător vor fi şi ploi şi lapoviţă, condiţii în care, izolat, se va depune polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m (rafale în general de 70…90 km/h), viscolind temporar ninsoarea cu precădere în Carpaţii Orientali, dar pe suprafeţe mici şi la viteze mai reduse (40…50 km/h) şi în restul teritoriului. Mai ales dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă, potrivit ANM.

În Bucureşti, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile vor depãşi normele climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa, în zona preorăşenească, vor mai fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general moderat (rafale de cel mult 30…40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -5…-3 grade.