Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea astăzi, 4 iulie. Temperaturi extreme și vijelii în mai multe regiuni ale țării
Info

Cum va fi vremea astăzi, 4 iulie. Temperaturi extreme și vijelii în mai multe regiuni ale țării

playtech.ro
foto: Playtech.ro

Astăzi, în mare parte a țării vremea va fi în general frumoasă, mai puțin în Lunca Dunării și în Bărăgan unde termometrele vor indica valori caniculare.

Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități ceea ce va face ca disconfortul termic să crească în special în Oltenia, vestul Dobrogei, Muntenia și sudul Moldovei.

Vremea va fi în general frumoasă

Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporare însoțite de descărcări electrice izolat la munte și în regiunile deluroase ale olteniei, Munteniei și Moldovei.

În cursul după-amiezii fenomenele vor crește în intensitate, iar ploile vor avea caracter torențial, regimul pluviometric va înregistra valori de 20-30 de litri/mp, nu este exclus să apară și grindină. Vântul va sufla slab, până la moderat, însă va prezenta intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Valorile maxime se vor situa în intervalul 26-35 de grade Celsius.

La nivelul Capitalei, meteorologii au prognozat o vreme călduroasă, cu un indice temperatură-umezeală de 80 de unități, prin urmare bucureștenii vor simți din plin efectele disconfortului termic. În cursul după-amiezii cerul va fi variabil cu posibile înnorări ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice.

Cum va fi vremea pe litoral

Vântul nu va ridica prea mari probleme, va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 grade Celsius.În zonele montane, regimul termic va fi în general instabil, cu înnorări temporare care se vor manifesta în a doua parte a zilei, mai ales seara când se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice.

Va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor oscila între 20 și 30 de litri/mp, nu este exclus să apară și grindina. Vântul va sufla slab și până la moderat mai puțin pe durata ploilor când va crește în intensitate.

Turiștii aflați pe malul Mării Negre vor avea parte de o vreme în general frumoasă. Cerul va prezenta unele înnorări în a doua parte a zilei. Temperaturile vor fi numai bune de plăjă, termometrele vor indica valori cuprinse între 26 și 28 de grade, în timp ce temperatura apei nu va depăși 24 de grade Celsius.

Cum va fi vremea săptămâna viiitoare

Temperaturile ridicate se vor menține și săptămâna viitoare în cea mai mare parte a țării și ve vor situa peste normalul acestei perioade. Excepția va face extremitate de sud-est a țării unde regimul pluviometric se va apropia de valorile specifice perioadei din an. Nu același lucru se poate spune și despre regiunile montane unde cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Începând cu jumătatea lunii temperatura medie a aerului se va menține peste normalul perioadei în care ne aflăm pe întreg teritoriul țării, iar regimul pluviometric va fi deficitar în special în regiunile vestice în timp ce în restul țării se va încadra în limitele normale.

Spre finalul lunii media valorilor termice se vor situa ușor peste normalul perioadei mai ales în regiunile de sud est, iar cantitățile de precipitații nu vor depăși media normală pentru perioada în care ne aflăm, potrivit observatornews.ro.