Infofinanciar > Info > Cum va arată Bacalaureatul anul acesta? Zilele când se vor prezenta elevii la examen
Info

Cum va arată Bacalaureatul anul acesta? Zilele când se vor prezenta elevii la examen

Bacalaureat, Sursă foto: Evenimentul Zilei
Sursă foto: Evenimentul Zilei

Încă de anul trecut, Ministerul Educației a publicat Calendarul de desfășurare a examenului ce finalizează clasa a XII-a în anul 2023. Probele viitorilor absolvenți vor fi structurate la ca proba susținută anul anterior.

Elevii din anii terminali pot să se înscrie la probele din sesiunea de vara anului 2023 a examenului de Bacalaureat în perioada 29 mai și 2 iunie.

Probele pe care urmează să le susțină liceenii

Data de 2 iunie este, de asemenea, și ultima zi de cursuri pentru liceeni, iar probele orale ale examenului ce finalizează educația lor liceală, cei patru ani de studiu, se vor desfășura între datele de 12 iunie și 2 iunie. Probele ce testează competențele lingvistice și digitale se desfășoară normal, așa cum s-a întâmplat în anul precedent.

Probele A, B și C ale examenului se vor desfășura fizic, iar acestea vor testa competențele lingvistice în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională, iar proba D urmează să pună sub examinare competențele digitale ale elevilor.

Proba E, ce cuprinde probele ce examinează competențele scrise pentru Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului, proba la alegere și proba la Limba și Literatura maternă au loc în perioada 26-29 iunie.

Când se vor afișa rezultatele și perioada probelor de toamnă

Primele rezultate vor fi primite de către absolvenți pe 3 iulie, până la ora 12:00, iar mai apoi contestațiile se pot depune între orele 12:00 și 18:00 în aceeași zi.

Rezolvarea contestațiilor se va face între 4 și 6 iulie 2023, iar rezultatele finale vor apărea pe platforma online pe data de 7 iulie.

În cazuri excepționale, comisiile de bacalaureat județene, sau din proprie inițiativă, se pot face solicitări către Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și evaluarea sau reevaluarea lucrărilor scrise.

Probele examenului din toamna anului 2023 încep pe data de 7 august, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală.  Următoarea zi, pe 8 august se susțin probele de evaluarea a competențelor în limba maternă, iar pe data de 9, se desfășoară proba competențelor digitale și între 10 și 11 august se desfășoară probele de evaluare a competențelor într-o limbă străină de circulație internațională.

Examenele scrise se vor susține între 16 și 21 august, iar rezultatele finale apar pe data de 29 august. potrivit ObservatorNews.ro

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.