Infofinanciar > Info > Cum sprijină Guvernul educația din România? Informațiile transmise de Nicolae Ciucă
Info

Cum sprijină Guvernul educația din România? Informațiile transmise de Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României, Sursa foto B1TV
Sursa foto: arhiva companiei

Recent, Nicolae Ciucă, șeful PNL, a oferit un interviu pentru Realitatea. În cadrul acestuia oficialul a abordat teme precum importanța educației în România. În plus, acesta a mai transmis câteva informații și despre strategiile Guvernului pentru a oferi un sprijin în acest sens.

Acestuia i s-au adresat câteva întrebări referitoare la strategiile pe care le adoptă Guvernul cu scopul de a venit în sprijinul educației, dar și a dezvoltării tinerilor.

„Bugetul pentru educație reprezintă 4,3% din PIB, a crescut față de 2023, când a fost de 57 de miliarde, la 74 de miliarde de lei, o creștere de 17 miliarde de lei.

Pentru tot ce înseamnă educație, dacă vrem să avem un viitor, cuvântul de ordine e investiții, investiții, investiții. Trebuie să investim în pregătirea profesorilor, în școli noi, laboratoare noi, tot ce înseamnă material didactic.

Putem să vedem care e impactul și dinamicul schimbărilor din punct de vedere tehnologic. Avem nevoie ca generația viitoare să facă față acestei evoluții”, a declarat Nicolae Ciucă, conform romaniatv.net