Infofinanciar > Info > Cum se vor acorda bonurile de masă? Declarațiile lui Mihai Constantin
Info

Cum se vor acorda bonurile de masă? Declarațiile lui Mihai Constantin

tichete bani (sursă foto: cancan.ro)
(sursă foto: cancan.ro

Proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România a fost aprobat.

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România. După ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

El a anunţat şi unele modificări faţă de proiectul iniţial.

„Bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum. Însă Ministerul de Finanţe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie a bonurilor de masă. De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive va fi de 9%. O menţiune şi în ceea ce priveşte calculul impozitului pentru companiile multinaţionale, din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiţii, vor fi scăzute şi accizele. Ele reprezintă tot o taxă, iar impozitul va rămâne la 16% din profit. Dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri calculată conform croiteriilor anunţate. Pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale”, adaugă Constantin.