Infofinanciar > Info > Cum să te menții sănătos în sezonul cald. 8 sfaturi eficiente pentru a face față verii
Info

Cum să te menții sănătos în sezonul cald. 8 sfaturi eficiente pentru a face față verii

Zi de vară, Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto dreamstime.com

Perioada de vară poate fi deosebit de dificilă și solicitantă în comparație cu celelalte anotimpuri. Căldura sufocantă, combinată cu transpirația, erupțiile cutanate și arsurile solare pot fi copleșitoare și pot perturba rutina zilnică a unei persoane pentru a se menține în formă și activă.

Căldura toridă a soarelui poate fi un adevărat factor de descurajare pentru a vă continua regimul obișnuit de fitness și poate fi motivul pentru care luați în greutate. Razele soarelui sunt, de asemenea, responsabile pentru provocarea de erupții cutanate și alte afecțiuni, dintre care unele pot fi chiar grave, cum ar fi cancerul de piele și insolația. Este esențial să vă păstrați calmul atât metaforic, cât și la propriu în timpul lunilor de vară, deoarece poate fi solicitant atât pentru sănătatea dumneavoastră fizică, cât și pentru cea mentală.

Haideți să explorăm câteva moduri în care vă puteți adapta pentru a vă menține în formă și sănătoși în timpul verii.

Mișcați-vă, pentru a rămâne în formă

Exercițiile fizice pot părea deosebit de dificile în timpul sezonului estival, iar instructorul de la sala de sport poate părea mai crud decât mama vitregă a Cenușăresei. Depășirea acestor gânduri este primul pas pentru a atinge condiția fizică, deoarece nimic nu poate fi mai puternic decât mintea noastră.

În loc de obișnuitele sesiuni de transpirație, mergeți la lecții de înot. Mergeți cu bicicleta la piață în locul mașinii sau faceți drumeții în timpul weekend-urilor.

Mănâncă legume verzi

Spanacul, salata, varza, fasolea verde și toate celelalte legume verzi au un conținut ridicat de apă și conțin mai multe substanțe nutritive esențiale, cum ar fi fierul, magneziul și calciul.

Sunt, de asemenea, surse excelente de folați și sunt ușor de digerat dacă sunt curățate și/sau gătite corespunzător. Administrarea dozei zilnice de verdețuri este esențială pentru a regla temperatura sănătoasă a corpului și pentru a vă menține greutatea corporală sub control.

Curățare, exfoliere și hidratare

Odată cu creșterea temperaturilor, apar mai multe probleme ale pielii, cum ar fi petele uscate, erupțiile solare, arsurile solare sau hiperpigmentarea. Căldura extremă a soarelui poate fi, de asemenea, responsabilă de producția excesivă de ulei și, astfel, de erupțiile frecvente. Prin urmare, este la fel de esențial să nu vă neglijați pielea.

Curățarea îndepărtează stratul superior de murdărie, poluare și ulei. Exfolierea ajută la îndepărtarea stratului de celule moarte ale pielii și ajută produsele de îngrijire a pielii să pătrundă mai bine. Hidratarea hidratează pielea și o menține suplă.

Hidratare, hidratare și iar hidratare

Corpul nostru are tendința de a pierde multă apă prin transpirație. Pierderea rapidă de apă poate provoca deshidratare, o afecțiune care poate pune în pericol viața, deoarece apa reprezintă peste 60% din compoziția corpului nostru.

Este necesar să beți multă apă și alte lichide pentru a rămâne hidratați și a evita supraîncălzirea. Un adult care cântărește 50 de kilograme este sfătuit să consume 8 pahare de apă pe zi.

Renunțați la blugi

Purtați haine lejere, de culoare deschisă, în locul denimului skin fit, care este confecționat dintr-o țesătură considerabil mai groasă. Îmbrăcămintea strâmtă îngreunează evacuarea căldurii corpului prin piele, drept urmare corpul dumneavoastră s-ar putea supraîncălzi.

Frecarea țesăturii cu pielea dumneavoastră pentru o perioadă prelungită poate provoca erupții și iritații. Încercați să vă acoperiți părțile corpului care sunt expuse la soare pentru a reduce daunele provocate de soare.

Folosiți din plin cremă de protecție

Amintiți-vă întotdeauna să aplicați cantități generoase de cremă de protecție solară cu un spectru larg de raze UVA înainte de a vă aventura la soare. Reaplicați după fiecare 2 ore, deoarece crema de protecție solară se estompează în timp. Cremele de protecție solară ar trebui aplicate chiar și atunci când sunteți în interior, deoarece razele ultraviolete dăunătoare pot ajunge la pielea dumneavoastră chiar și atunci când sunteți în interior. Atunci când ieșiți în aer liber, ar trebui să folosiți creme de protecție solară cu un SPF de minimum 30.

Reduceți expunerea la soare, dar și consumul de cofeină și alcool

Încercați să rămâneți în casă între orele 10.00 și 15.00, deoarece razele soarelui sunt cele mai aspre în acest interval orar. Prea multă expunere la soare poate cauza mai multe probleme ale pielii, inclusiv cancer de piele, conform pharmeasy.in.

Cofeina și alcoolul sunt diuretice și provoacă o deshidratare suplimentară a organismului. În timp ce consumul în cantități moderate poate să nu aibă consecințe grave, consumul excesiv poate duce la creșterea tensiunii arteriale, dureri de cap sau chiar probleme cardiace. O ceașcă de cafea caldă crește temperatura corpului și poate provoca disconfort în timpul sezonului estival.

Printre trucurile pentru a duce o viață sănătoasă și fericită în timpul lunilor de vară se numără consumul de legume cu frunze verzi, consumul de multe lichide sănătoase și nu uitați să aplicați în permanență protecție solară. Mersul în pas vioi sau înotul pot fi încorporate în rutina zilnică pentru a rămâne activi fără a pierde prea multă transpirație.