Infofinanciar > Info > Cum să te angajezi mai ușor în București? Autoritățile sar în ajutor
Info

Cum să te angajezi mai ușor în București? Autoritățile sar în ajutor

loc-de-munca (sursă foto: gorjtv.ro)
sursă foto: gorjtv.ro
Absolvenții instituțiilor de învățământ din promoția 2023 primesc acum o veste bună din partea autorităților. Ei bine, aceștia pot apela acum la ajutor, la o consultare în carieră și poate la o alegere mai ușoară a unui drum în viață.
Cei care vin acum și oferă aceste servicii sunt reprezentanții Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Aceștia doresc acum să sprijine tinerii de peste 16 ani care doar ce au ieșit de băncile școlii sau facultății și au nevoie de un loc de muncă.

Cum să te angajezi mai ușor în București?

Astfel, chiar zilele acestea, membrii Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti au venit cu un mesaj pentru tineri. Oficialii informează acum toți absolvenţii instituţiilor de învătământ, din promoţia 2023, că dacă au cel puțin 16 ani, li se oferă acum o oportunitate.

Tinerii vor putea beneficia de servicii gratuite în vederea angajării. La această categorie intră informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională. De asemenea, oficialii se vor mai putea ocupa și de măsuri de stimulare a ocupării (prime). Asta doar în cazul în care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul.

De ce acte sunt decesare

Însă, până acolo, mai sunt câțiva pași simpli de urmat. Este vorba de anumite acte care trebuie depuse, acte doveditoare. Însă nu necesită o mare bătaie de cap. Mai jos se regăsește, astfel, lista, potrivit dailybusiness.ro.

  • actul de identitate;
  • actele de studii şi de calificare;
  • declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate – tipizat disponibil pe website-ul: www.anofm.ro – agentia AMOFM Bucuresti sectiunea Persoane fizice/Indemnizatii de somaj si venituri de completare.

Aceste trei acte se trimit la una dintre cele șase adrese, în funcție de sectorul din care tânărul locuiește. Iar mai departe aceștia vor primi un răspuns, după ce actele vor fi analizate și validate. Iată, mai jos, lista cu toate aceste detalii privint trimiterea actelor:

  • Sector 1 – Str. Spătaru Preda  nr.12, corp clădire A, Sector 5, telefon: 0758 102 136/ 0758.102.141,  e-mail: sector-1@anofm.gov.ro; alofm.s1@anofm.gov.ro.
  • Sector 2 – Str. Spătaru Preda  nr.12, corp clădire A, Sector 5, telefon: 0758.102.142/0758.102.162,  e-mail: sector-2@anofm.gov.ro; alofm.s2@anofm.gov.ro.