Infofinanciar > Info > Cum să nu te îmbeți de Crăciun! Sfaturi pentru a evita efectele nefaste ale consumului de licori bahice
Info

Cum să nu te îmbeți de Crăciun! Sfaturi pentru a evita efectele nefaste ale consumului de licori bahice

doctorulzilei.ro
FOTO:doctorulzilei.ro

Zilele de sărbătoare se sărbătoresc de regulă în familie sau cu prietenii. Pe lângă mesele bogate de Crăciun, se ciocnește și câte un pahar de vin cu toată lumea prezentă. Însă, ce te faci dacă ai o familie numeroasă? Pentru a evita mahmureala și durerile de cap de-a doua zi, ar fi bine să fiți atenți la sfaturile următoare.

Întotdeauna este indicat să mănânci înainte de a consuma alcool. Efectele nefaste ale consumului de licori bahice se simt mult mai repede pe stomacul gol. În acest caz, proteinele sunt aliatul perfect, așadar, trebuie să consumați preparate din pește, carne, ouă sau nuci.

Nu amestecați băuturile

Avem nevoie de aproximativ 60 de minute pentru a procesa o bautură obisnuită. Daca bei intr-un ritm alert, risți să te îmbeți extrem de rapid. Când este posibil, savurați băuturi cu gheață și nu vă reumpleți paharul dacă acesta nu este complet gol.

Un alt sfat pe care trebuie să-l aveți în vedere constă în faptul că trebuie să vă hidratați cu apă. Nu vă potoliți setea cu băuturi alcoolice, în caz contrar riscați o mare durere de cap a doua zi. Alegeți o băutură slab alcoolizată, vinul, berea, cocktailurile sunt de preferat în locul băuturilor cu multe grade. Încercați să „diluați” băutura, în așa fel încât să devină mai slabă, combinați vinul cu apa, whisky-ul cu cola.

Poate cel mai important, niciodată să nu amestecați băuturile alcoolice. Dacă ignorați acest sfat vă paște a doua zi o durere de cap și o mahmureală de toată frumusețea. Prin urmare, pe cât de mult posibil, consumați un singur tip de băutură alcoolică. Dacă alegeți să beți unul sau mai multe cocktailuri evitați-le pe cele care combină mai multe tipuri de alcool, potrivit unica.ro.

Un mic dejun copios, cel mai bun remediu pentru mahmureală

De asemenea, este indicat să luați mici gustări pe parcursul serii chiar dacă ați mâncat înainte de a pleca de acasă. Efectul alcoolului nu va fi la fel de puternic iar mahmureala nu vă va pune probleme prea mari.

Medicii recomandă să nu consumați băuturi alcoolice dacă nu sunteți odihnit, s-ar putea să vă facă mai mult rău decât bine deoarece rezistența organismului este foarte slăbită, dar dacă totuși ați ignorat sfaturile experților, este indicat ca a doua zi să aveți un dejun copios, de la omlete, la produse din carne, legume, fructe, brânzeturi la băuturi precum cafeaua sau sucurile neacidulate.

O porție de aer proaspăt și o tableta de vitamina C îți vor revigora starea fizică. Consumați produse de calitate, alegeți calitatea și nu cantitatea, produsele ”no name” au o rețetă slabă cu foarte mult alcool ceea ce vă pune sănătatea în pericol.

Băuturile dulci sunt de evitat deoarece acestea se asimilează mai repede în sânge. Alcoolul și energizantele nu fac casă bună, nu vor face altceva decât să asimileze mai repede în sânge.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.