Infofinanciar > Info > Cum ne putem încălzi casa în mod corect? Sfaturi de la experți
Info

Cum ne putem încălzi casa în mod corect? Sfaturi de la experți

Încălzire, Sursă foto: Misiunea Casa
Sursa foto Arhiva companiei

Foarte mulți români fac greșeli foarte mari când vine vorba de încălzirea propriei locuințe. Deja, acum temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, iar acest lucru i-a făcut pe cei mai mulți să își pornească centralele.

Totuși, există o modalitate prin care nu se încălzește casă. Ba chiar, locuințele devin și mai reci.

Greșelile care se fac la încălzirea casei

Motivul, a dezvăluit expertul în case Warren Kinloch pentru ziarul britanic Metro, este că mulți oameni își așează mobila prea aproape de radiatoare, ceea ce împiedică încălzirea să funcționeze eficient. Pentru a contracara acest lucru, este posibil ca aceștia să dea drumul la termostat în încercarea de a încălzi casa.

În ciuda acestui fapt, „mobilierul acționează ca o barieră, împiedicând aerul cald să circule liber în cameră”, avertizează el. „Motiv pentru care vă recomand să nu ascundeți radiatorul în spatele canapelei”.

„Pentru a optimiza fluxul de căldură, asigurați-vă că există suficient spațiu între mobilier și radiatoare. Acest lucru poate permite aerului cald să circule liber și să încălzească mai eficient întreaga cameră”, adaugă Warren, de la Bathroom Deal.

Unde ar trebui să stea radiatorul?

Experții în încălzire, potrivit presei, subliniază că radiatoarele ar trebui de fapt plasate sub ferestre. Aceasta este de obicei cea mai rece zonă a camerei, conform huffingtonpost.es.

„La un radiator tradițional, cea mai mare parte a căldurii provenite de la radiator este emisă sub formă de aer cald prin partea superioară. Acesta interacționează cu aerul rece de la fereastră și ajută la împingerea aerului cald din radiator în cameră. Acest lucru, la rândul său, menține camera mai caldă decât ar fi dacă radiatorul ar fi în altă parte”, notează aceștia.

Cu toate acestea, acest lucru funcționează doar cu ferestrele eficiente din punct de vedere energetic. În caz contrar, curenții de aer pot provoca scăpări de căldură.

Temperaturile în România în perioada următoare

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie a transmis faptul că perioada următoare vor crește temperaturile. Astfel, românii, își vor putea termometrul centralelor la o temperatură mai mică pentru a face economie.

„Mai spectaculoasă va fi creșterea de temperatură în perioada următoare, în a doua parte a săptămânii, în special în sudul teritoriului, care va fi și mai lipsit de precipitații. Furtunile din nordul continentului aduc în România ninsori și precipitații mixte. Vreme schimbătoare în restul lunii ianuarie. La nivel continental, furtuna Isha era astăzi deasupra peninsulei scandinave iar „sora” ei, furtuna Jocelyn, traversa Irlanda”, a transmis aceasta

De asemenea, aceasta a spus că în zonele muntoase și în zonele joase din partea nordică și centrală a României vor fi ninsori.