Infofinanciar > Info > Cum poți beneficia de reducerea impozitelor? Un nou proiect de lege adoptat de Camera Deputaților
Info

Cum poți beneficia de reducerea impozitelor? Un nou proiect de lege adoptat de Camera Deputaților

Taxe și impozite, Sursă foto: Playtech
sursa foto arhiva companiei

Acest proiect de lege vizează donatorii de sânge. Cetățenii care dovedesc un minim de trei donări de sânge pot beneficia de o reducere la impozitul clădirilor.

Această reducere poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie.

Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile Legii 282/2005.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile art. 462 alin. 2 şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe teren pentru persoane fizice care au în proprietate un teren situat în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”, se arată în proiect, potrivit ȘtirileProTv.