Infofinanciar > Info > Cum o să fie vremea pe 20 aprilie? Se încălzește puțin, dar apoi revin ploile
Info

Cum o să fie vremea pe 20 aprilie? Se încălzește puțin, dar apoi revin ploile

vremea (sursă foto: Sfatul Părinților)
sursa foto arhiva companiei

În următoarea perioadă, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi de îngheț în unele zone, chiar apropiate de limita gerului. În weekend, se va înregistra o ușoară creștere a temperaturilor, însă la sfârșitul săptămânii sunt prognozate ploi.

Pentru această noapte, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe pe arii restrânse în Moldova și izolat în Muntenia și zona deluroasă a Olteniei. Pe alocuri, în Carpații de Curbură și Meridionali se va semnala ninsoare slabă, iar în estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensitate slabă și moderată, cu unele intensificări trecătoare pe litoral. Temperaturile minime vor oscila între -2 și 8 grade Celsius, fiind ușor mai scăzute în zonele depresionare, dar și mai ridicate pe litoral. Se vor forma cețuri în estul teritoriului, iar spre sfârșitul intervalului se va produce brumă în nord-vest, centrul și zonele deluroase din restul țării, conform ANM.

În București, valorile termice diurne vor crește ușor față de intervalul anterior, apropiindu-se de mediile climatologice specifice acestei perioade, însă va fi în continuare rece, mai ales dimineața. Cerul va fi parțial noros, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 4 și 7 grade Celsius.