Infofinanciar > Info > Cum o să fie vremea de miercuri încolo? Temperaturi mai ridicate decât de obicei
Info

Cum o să fie vremea de miercuri încolo? Temperaturi mai ridicate decât de obicei

Temperaturi mai ridicate decât de obicei
sursa foto: pexel.com

De miercuri se simt schimbări în temperatură în diverse regiuni ale țării, cu încălzire în zonele intracarpatice și răcire în sud-est. Majoritatea zonelor vor experimenta temperaturi mai ridicate decât de obicei.

Temperaturile maxime variază între 14 grade în depresiuni și 23 de grade în sudul României. În general, cerul va fi înorat în întreaga țară, iar în zonele de deal și munte pot fi așteptate ploi ușoare.

Temperaturi mai ridicate decât de obicei

În Dobrogea și Bărăgan se va bucura de soare și de o atmosferă plăcută, însă vântul va fi mai activ. Temperaturile scad ușor comparativ cu ziua precedentă, stabilizându-se la 22 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anticipă un regim variabil al vremii, cu perioade de înnorări și însoriri intermitente. Există posibilitatea unor avers de ploaie izolate și o ușoară răcire. De exemplu, la Focșani, temperaturile vor fi de cel mult 22 de grade, în scădere față de 28 de grade de ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile scad și mai mult. Se așteaptă o zi cu înnorări și ploi, mai ales în zonele de relief. Vântul va fi destul de puternic, atingând viteze de 45…50 km/h, iar în zonele înalte din Orientali, vitezele pot ajunge până la 70…90 km/h.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul se închide gradual. Ploile încep în orele serii, extinzându-se pe parcursul nopții. Vântul se intensifică, iar temperaturile maxime se stabilizează la 18 grade Celsius. În regiunile vestice, temperaturile cresc ușor. Atingând 20 de grade Celsius. Vremea va fi schimbătoare, iar în timpul nopții sunt posibile averse și descărcări electrice.

În zonele montane precipitațiile sunt mixte

În Transilvania, miercuri se înregistrează o ușoară creștere a temperaturilor, ajungând la 18 grade Celsius în vestul provinciei după prânz. Vântul va fi moderat, iar în unele zone izolate pot apărea ploi ușoare. La altitudini mari, în zonele montane, sunt posibile precipitații mixte.

În sud-vestul țării, vremea va fi predominant însorită, cu o ușoară creștere a temperaturilor. Ajunge la 20…21 de grade Celsius în timpul zilei. Și în sudul țării, cerul va fi însorit, cu nori trecători, iar după prânz temperaturile vor atinge 22 de grade Celsius.

În București, se prevede o zi însorită, cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, ajungând la 22…23 de grade Celsius. Vântul va fi moderat. Pe timp de noapte, cerul se va închide treptat, cu o adiere plăcută de vânt și o minimă de 9 grade Celsius.

La munte, se anunță înnorări intermitente, cu posibilitatea unor averse și chiar a condițiilor de lapoviță sau ninsoare în zonele înalte. Temperaturile rămân peste medie, iar în Carpații Orientali viteza vântului poate atinge 90 km/h, conform stirileprotv.ro.