Infofinanciar > Info > Cu cât se vinde un apartament în cel mai subțire zgârie-nori din lume? Imaginile spectaculoase din interior
Info

Cu cât se vinde un apartament în cel mai subțire zgârie-nori din lume? Imaginile spectaculoase din interior

sursă foto Arhitectural Digest
sursă foto Arhitectural Digest

În ciuda faptului că este cel mai subțire zgârie-nori din lume, cel mai nou turn din New York continuă să zguduie cartierul Manhattan într-un mod deosebit. Situat pe 111 West 57th Street, acest zgârie-nori rezidențial taie direct în cer cu un raport uimitor între înălțime și lățime de 24:1.

Deși unii rezidenți s-au mutat în aprilie anul trecut, suita completă de facilități și unitățile suplimentare erau încă în construcție până acum, când JDS Development Group și Property Markets Group au anunțat că monumentala clădire a fost în sfârșit finalizată.

sursă foto HayesDavidson

Steinway Tower, sursă foto HayesDavidson

Turnul înalt și zvelt este cu siguranță primul lucru pe care îl vor vedea trecătorii, dar 111 West 57th Street este de fapt o clădire în două părți: Steinway Hall, clădirea originală, monument istoric, care a fost proiectată de Warren & Wetmore și care a găzduit compania de piane Steinway & Sons, și noul zgârie-nori proiectat de SHoP Architects, pe care unii îl numesc Steinway Tower. Ambele adăpostesc reședințe vaste: Există 14 locuințe în clădirea monumentală din 1925 și 46 de locuințe cu etaj și duplexuri în turn, conform Arhitectual Digest. Prețul unui apartament începe de la 7 milioane de dolari și ajunge până la peste 65 de milioane de dolari!

sursă foto Mansion Global

sursă foto Mansion Global

2 miliarde de dolari, costul construirii clădirii

Datorită efortului de colaborare al dezvoltatorilor JDS Development Group și Property Markets Group, al SHoP Architects, care a proiectat exteriorul, și al Studio Sofield al arhitecților AD100, care s-a ocupat de arhitectura interioară, 111 West 57th Street este un monument de design impresionant. Pe lângă faptul că deține recordul pentru cel mai subțire zgârie-nori, clădirea este, de asemenea, a doua cea mai înaltă clădire rezidențială din emisfera vestică, atingând o înălțime impresionantă de 1.428 de metri, inclusiv o coroană decorativă din oțel de 300 de metri.

sursă foto Luxury London

sursă foto Luxury London

„Finalizarea clădirii 111 West 57th Street este o dovadă a designului și ingeniozității care pot fi obținute doar prin colaborarea cu cei mai extraordinari designeri, artizani, constructori și echipe de vânzări din prezent”, a declarat Michael Stern, fondator și director executiv al JDS Development Group, într-un comunicat. „Fiecare aspect al acestei dezvoltări a fost conceput cu meticulozitate pentru a obține un echilibru delicat care aduce un omagiu zgârie-norilor clasici din trecutul Manhattan-ului, stabilind în același timp un nou standard pentru viitor.”

Apetitul pentru îndrăzneală este evident în New York City și este un sentiment care se manifestă clar în arhitectura orașului. Steinway Tower nu face excepție în acest sens. De la distanță, noua clădire pare aproape futuristă, dar arhitecții – atât SHoP, cât și Studio Sofield – au dorit să facă trimitere la Epoca de Aur a Manhattanului de dinainte de război ori de câte ori au putut. „Am o amintire romantică a vechiului New York”, spune Sofield pentru Arhitectural Digest.

sursă foto Mansion Global

sursă foto Mansion Global

Un proiect inspirat din trecutul New Yorkului

La exterior, fiecare secțiune a clădirii este asortată cu un strat de pilaștri de teracotă care îmbracă atât fațadele de est, cât și cele de vest ale turnului, dându-i acel aer plin de farmec de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fără a exagera. Mai mult, JDS Development Group a restaurat o mare parte din clădirea Steinway Hall, proiectată inițial în anii 1920.

În interior, Studio Sofield s-a inspirat din sala Steinway Hall originală. Pentru intrarea lungă cât o stradă, William Sofield a apelat la artiști newyorkezi precum John Opella și Nancy Lorenz pentru a crea ceea ce el descrie ca fiind „o serie de experiențe emoționale” care se inspiră din zgârie-norii newyorkezi din trecut.

Sursă foto Field Condition

Sursă foto Field Condition

„Reutilizarea dă o nouă viață fragmentelor istorice”, adaugă Sofield, explicând că, atunci când este posibil, va găsi modalități de a reimagina părți din Steinway Hall în cadrul dezvoltării. De exemplu, holul clădirii folosește pardoseala din lemn cu granulație finală care a fost „salvată de la docurile originale de încărcare a pianului”. Alte detalii din lumea veche includ un candelabru ornamental în spațiul de agrement reprodus după un design original care a fost atârnat cândva în Steinway Hall. Locuințele se inspiră, de asemenea, din amenajările clasice ale locuințelor și prezintă elemente precum sufragerii formale cu zone de ședere cu pereți cu coifuri, podele din stejar masiv, galerii spațioase și uși cu panouri în trepte.

Sursă foto MansionGlobal

Sursă foto MansionGlobal

În timp ce designul poate fi o tribună a vechiului New York, facilitățile sunt toate legate de viața modernă. Acestea includ o piscină de 82 de metri lungime cu două culoare, înconjurată de cabine private, saună, baie de aburi, centru de fitness cu înălțime dublă, cu propria terasă la mezanin, sală de mese privată și o bucătărie de catering, lounge pentru rezidenți cu o terasă extinsă și un serviciu de concierge dedicat. „Lumea mea este în egală măsură moștenire și imaginație, un loc în care arhitectura și opera se ciocnesc”, spune Sofield. „Da, există bucăți din trecut, dar acestea sunt întotdeauna folosite în moduri moderne”.

Turul unui apartament de 28 de milioane de dolari