Infofinanciar > Info > Cu cât ni se golește portofelul după un weekend la mare. Care va fi cea mai ieftină stațiune în minivacanța de 1 mai
Info

Cu cât ni se golește portofelul după un weekend la mare. Care va fi cea mai ieftină stațiune în minivacanța de 1 mai

litoralul romanesc
Sursa foto: playtech.ro

Weekendul de dinainte de Ziua Muncii va fi unul prelungit pentru toți românii. Ziua de 1 mai pică anul acesta într-o zi de luni, și astfel majoritatea salariaților aleg să își petreacă minivacanța pe litoral. 

Potrivit datelor confirmate de către patronii instituțiilor ce oferă cazare pe malul mării, peste 75.000 de români își vor petrece vacanța de Ziua Munci.

Majoritatea turiștilor optează pentru Litoral 

Cele mai populare destinații pentru minivacanța de 1 mai vor fi Costinești, Mamaia dar și Vama Veche. 

Corina Martin, secretara generală a Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România a declarat în data de 24 aprilie în cadrul unei conferințe de presă organizată în Eforie Nord, majoritatea turiștilor vor fi așteptați de patronii de cazări și restaurante în Mamaia și Costinești, în special pentru evenimentele organizate în aceste stațiuni. 

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe Litoral în weekend-ul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia”, a spus Martin. 

Pe primul loc din punct de vedere al numărului de turiști, festivalul „Beach, Please” organizat în Costinești va aduce în stațiune aproximativ 50.000 de participanți. 

Conform vicepreşedintelui Organizaţiei Patronale Costineşti, Ilie Marinel, festivalul este la a doua ediție, și va cuprinde o sută de artiști, care vor realiza un spectacol intensiv de 13 ore de muzică pe zi. 

„Surpriza anului trecut – ‘Beach, Please’, în weekendul de 1 Mai, revine într-un format grandios în acest an”, a afirmat Marinel. 

Mamaia găzduiește un festival în aceeași perioadă  

În minivacanța de 1 mai, în Mamaia se ține festivalul de muzică electronică, și de asemenea sunt anunțate și diverse alte evenimente pe plaje și cluburi. 

„Ediţia cu nr. 30 SUNWAVES continuă să atragă un număr foarte mare de vizitatori străini şi români – sunt vândute peste 10.000 de bilete către turişti ce vin din Europa de Vest, pe primele locuri fiind Marea Britanie, Germania şi Italia, dar si turiştii români, desigur. GRILL FEST, cea mai nouă experienţă de barbecue şi muzică din România, dar şi FESTIVAL du BONHEUR oferă o reţetă de mare succes – gastronomie savuroasă, spectacole culinare şi muzică, cu artişti de renume, anunţaţi deja, pe plajele din Constanţa şi Mamaia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de patronate. 

Iar stațiunea de pe litoralul românesc care se situează pe lopcul trei ca număr de turiști în vacanța de 1 mai va fi Vama Veche, unde se așteaptă între 7.000 și 8.000 de turiști. 

Cum sunt prețurile pe litoral 

În Costinești, tarifele pentru un pachet de două nopți de cazare, la o unitate de trei stele încep de la suma de 350 de lei per persoană, iar pentru o unitate de patru stele prețurile pot ajunge chiar și la 520 de lei per persoană. 

Tot pentru un asemenea pachet de servicii de cazare, turiștii din Venus plătesc de la 180 de lei per persoană la 900 de lei, pentru unitățile de patru stele all-inclusive, potrivit Realitatea.net.

În Mamaia, pentru două nopți de cazare la un hotel de cinci stele un turist plătește o sumă cuprinsă între 175 de lei și 2.400 de lei, iar dacă turiștii aleg să își petreacă minivacanța de 1 mai în Eforie, pot să plătească pentru două nopți de cazare între 150 și 1.300 de lei pentru un hotel de patru stele.