Infofinanciar > Info > Creştere de 27% a rezervărilor de vacanțe la mare pentru vara 2024. Lumea cumpără din nou din timp
Info

Creştere de 27% a rezervărilor de vacanțe la mare pentru vara 2024. Lumea cumpără din nou din timp

Clatite pe litoral Sursa foto Romania TV
Foto: facebook.com

Înainte de pandemie, destul de mulți români obișnuiau să își rezerve din timp cazările pentru vacanța de vară. Unii chiar cu luni bune în avans. Acum, lucurile au început să reintre în normal, se arată într-un comunicat al litoraluluiromanesc.ro.

În cifre, de la lansarea programului Înscrieri Timpurii Litoral 2024 – la începutul lunii octombrie anul trecut, până la finalul lunii martie, s-a înregistrat o creştere cu 27% a rezervărilor de sejururi în hotelurile de la Marea Neagră. Desigur, în comparaţie cu intervalul 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023.

Potrivit comunicatului, „Tendinţa de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanţă a revenit. E un obicei la care mulţi români au renunţat în ultimii ani pe fondul pandemiei. Ulterior, și din cauza conflictelor militare. Însă, constatăm că programul Înscrieri Timpurii este accesat de tot mai mulţi turişti care vor să aibă garanţia unui sejur rezervat. Pentru a scăpa de stresul planificărilor pe ultima sută de metri. Datele centralizate din octombrie 2023 până astăzi, arată o creştere cu 27% a rezervărilor. realizate pentru sezonul estival faţă de acelaşi interval de referinţă din 2022-2023”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În mod normal, ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră la 31 martie. Însă mulţi hotelieri de pe litoralul autohton au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor, transmite compania.

Conform datelor din comunicat,”Avem şi o altă veste bună. Dat fiind interesul ridicat al românilor de a-şi rezerva o vacanţă la Marea Neagră pentru vara 2024, am decis împreună cu hotelurile de pe litoral să prelungim programul Înscrieri Timpurii. Astfel,  şi în aprilie, iar reducerile la vacanţe ajung până la 40%”, anunţă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.