Infofinanciar > Info > Va mai crește salariul minim? Oamenii de afaceri se împotrivesc
Info

Va mai crește salariul minim? Oamenii de afaceri se împotrivesc

salariul minim (sursă foto: România Liberă)
sursă foto: România Liberă

Creșterea salariului minim aduce mari probleme mediului de afaceri din România. Reprezentanții din domeniu spun că nu mai pot suporta o altă majorare. Anunțul vine chiar din partea preşedintelui Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

Marți, 21 noiembrie, va avea loc întâlnirea membrilor din Consiliul Naţional Tripartit. Tema principală de discuție va fi reprezentată de sectoarele de activitate și de viitoarele negocieri colective. Apoi, aceste negocieri se vor baza pe tema salariilor şi beneficiilor.

Va mai crește salariul minim?

„Nu cred că în acest moment cineva din mediul de afaceri mai poate suporta o nouă creştere. Sigur că putem discuta, poate la mijlocul anului viitor. Vedem cum se va desfăşura economia şi activitatea economică în perioada următoare. Încă o dată, însă, întotdeauna am susţinut salarii decente pentru oameni. (…)

Ar trebui să ne uităm şi la impozitarea muncii, felul în care este realizată această impozitare, pentru că dacă fac aşa, o socoteală simplă, pentru doi lei plătiţi, de fapt, un leu ajunge la oameni, un leu merge la stat, automat, prin taxe şi impozite. Or, având această impozitare foarte, foarte mare pe forţa de de muncă nu ajută, de fapt, în realitate.

Costurile sunt mari pentru salarii şi ajung bani puţini şi la oameni şi toată lumea e nemulţumită. Şi antreprenorul, că plăteşte costurile acelea mari pentru salarii, şi salariatul. Cel care beneficiază, întotdeauna, este statul”, a afirmat Florin Jianu, citează Economedia.