Infofinanciar > Info > Vor crește prețurile în industria prelucrătoare, comerț și construcții
Info

Vor crește prețurile în industria prelucrătoare, comerț și construcții

Vor crește prețurile în industria prelucrătoare, comerț și construcții
Sursa foto: europafm.ro

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), managerii prognozează o creștere a activității. Mai exact în sectorul construcțiilor, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare, construcții și în sectorul serviciilor. Precum și o creștere a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul până în luna mai.

,,Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor. Au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

Conform anchetei de conjunctură din luna martie 2024, managerii din industria prelucrătoare anticipează o creștere moderată a volumului producției în următoarele trei luni. Cu un sold conjunctural de +9%.

În ceea ce privește numărul de salariați, se estimează o relativă stabilitate, cu un sold conjunctural de 0%. Pentru prețurile produselor industriale, se prognozează o creștere în următoarele trei luni, cu un sold conjunctural de +17%, conform romaniatv.net.