Infofinanciar > Info > A crescut numărul beneficiarilor de carduri sociale. Câți români primesc 250 de lei de la stat
Info

A crescut numărul beneficiarilor de carduri sociale. Câți români primesc 250 de lei de la stat

sprijin pentru romania (Sursă foto: dcbusiness.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unor informații transmise de reprezentanții Ministerului Muncii, baza de date cu cei care primesc tichete sociale s-a finalizat. Mai exact, este vorba despre Cardurile sociale care se pot utiliza pentru achiziționarea de alimente.

În perioada care urmează un număr total de 2.537.758 carduri va fi alimentat. Pe perioada anului 2024 banii se vor vira în șase tranșe egale. În acest an prima lună în care românii primesc acești bani este februarie. Mai apoi, beneficiarii vor primi o nouă tranșă în luna aprilie.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru #alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, este mesajul transmis de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, conform romaniatv.net