Infofinanciar > Info > Cresc salariile! Angajații care vor avea parte de o majorare a veniturilor cu 10%
Info

Cresc salariile! Angajații care vor avea parte de o majorare a veniturilor cu 10%

Nu mai sunt bani în Capitală! Salarii plătite cu chiu și vai
sursă foto: arhiva companiei

Vin vești foarte bune pentru mulți bugetari. Acestora le va fi majorat salariul. Anunțul vine din partea premierului Marcel Ciolacu. Șeful Executivului aprobă majorarea salarială de 10% în două tranșe.

Este vorba despre o majorare în luna iunie și alta în septembrie. Sunt vizați de această dată mai multe categorii de salariați din administrația publică, centrală și locală. „Vorbim în special despre angajații din cultură, Registrul Comerțului, agenții de mediu și funcționari din primăriile sub 20.000 locuitori. Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea față de restul bugetarilor și este corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele în acest an” a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a menționat că a luat aminte la valul de nemulțumiri din prezent ce au reieșit în spațiul public: „Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare considerată prea mică. Chiar în Guvern sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună” a spus oficialul.

Astfel, premierul spune că a găsit soluția potrivită. „Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, și în alte zone ale administrației centrale și locale putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie pentru a reduce numărul bugetarilor așa cum am făcut în fiecare lună”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern, citează economedia.ro.