Infofinanciar > Info > Cresc salariile de la 1 ianuarie 2024. Cine va primi mai mulți bani
Info

Cresc salariile de la 1 ianuarie 2024. Cine va primi mai mulți bani

salarii (sursă foto: playtech.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Vor exista creșteri la salarii pentru unii români de la 1 ianuarie 2024. Această decizie s-a luat în urma întâlnirii dintre sindicatele din învățământ, Marcel Ciolacu, premierul României, și ministrul Educației, Ligia Deca. Ci acre vor avea venituri mai mari chiar din prima lună a anului viitor sunt profesorii.

Această decizie are la bază Ordonanța de Urgență 27.2023. Aceasta a fost adoptată după greva profesorilor din acest an.

Un profesor debutant va avea de la 1 ianuarie 2024 „echivalentul salariului mediu brut pe economie”, potrivit Ordonanței.

„În momentul de față se preconizează discuții cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Ministerului Finanțelor, pentru a stabili cu exactitate ce anume se va întâmpla de la 1 ianuarie. Suntem în faza în care identificăm resursele financiare, facem calculele, astfel încât să rezolvăm și inechitățile din sistem și problemele colegilor care ocupă funcțiile de conducere, îndrumare și control, mă refer la directori, secretari, contabili șefi, pentru că grila a crescut foarte mult decalajul dintre salariile personalului de conducere și al celor de execuție”, a transmis Marius Nistor, președintelui Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, potrivit romaniatv.net.