Infofinanciar > Info > Ai credite? Uite cum te poți bucura de rate mai mici
Info

Ai credite? Uite cum te poți bucura de rate mai mici

Credite bănci, Sursă foto: Accept România
Sursă foto: Accept România

Tot mai mulți români se confruntă cu probleme, atunci când vine vorba de credite. Este foarte greu să te descurci cu un împrumut substanțial. Multe persoane se plâng de ratele prea mari pe care le au de plătit. De asemenea, există dificultăți din punct de vedere al perioadei de creditare. Cei care au credite la activ încearcă să găsească soluții pentru a scade această perioadă.

Aceste probleme la nivelul creditului sunt extrem de întâlnite. Românii au acum o nouă soluție pe care o pot folosi pentru a salva situația tensionată. O platformă nou lansată le oferă o oportunitate de a scădea ratele sau perioada de creditare.

Calculator de rambursare anticipată

Românii încearcă ă apeleze la toate metodele care i-ar putea ajuta. Scopul principal este de a ridica presiunea de pe umerii clienților, care au ales să realizeze anumite credite. În acest sens, dorințele cele mai mari ale românilor sunt clare. Aceștia își doresc să beneficieze de rate lunare mai mici și chiar de o perioadă de creditare mai scurtă.

În acest sens, anumite persoane încearcă să renegocieze contractul cu băncile creditoare. În alte cazuri, aceștia apelează la diferite trucuri sau la sfaturile unui consultat financiar. Dar, conform unor informații, există o variantă mai bună. Pentru a plăti o dobândă mai mică la credite, trebuie realizat un calcul corect al situației.

O metodă sigură

Conform experților, există o metodă prin care se poate economisii chiar zeci de mii de lei din dobândă. Trucul principal constă în plata unor sume mici în plus la rata lunară. De asemenea, acest sistem poate reduce perioade de creditare la doar câțiva ani. Acest lucru este esențial, mai ales dacă vorbim de credite pe o perioadă de 30 de ani. FinZoom a lansat o platformă ce vine în ajutorul românilor. Este vorba de un calculator de rambursare anticipată. Acesta te poate scăpa mai repede de stresul creditului.

Conform experților, fiecare client are dreptul de a rambursa creditul anticipat. „Pentru o astfel de rambursare anticipată, sume mici poți să plătești de câte ori ai bani în plus. Și să rambursezi din datoria către bancă. Aceasta se scade direct din ceea ce ai împrumutat și teoretic scade dobânda aferentă acelei sume.” a explicat Irina Chiţu, reprezentant FinZoom.

Conform experților, pentru a putea beneficia de rambursarea anticipată a creditului, trebuie să ai în vedere depunerea unei cerere. Dacă alegi să depui bani în plus la fiecare rată trebuie să specifici pentru ce vor fi folosiți acei bani. În cadrul cererii, trebuie să specifici instituției bancare care este scopul acestor bani. Astfel, prin depunerea unor bani în plus poți avea multe beneficii. Va scădea perioada de creditare, deci vei economisii anumiți bani pe care îi plătești pe dobândă. „Dar, de exemplu, dacă tu din 2.000 lei, 130, să zicem, e principalul și restul e dobândă. Dacă tu în plus față de rata ta mai plătești acei 130 lei de pe rata următoare, se reduce perioada creditului cu încă o lună în plus, deci practic cade dobândă aferentă acelei rate.” a semnalat Irina Chiţu.

Reducerea perioadei de creditare, cea mai bună soluție

Potrivit spuselor experților, cea mai bună variantă pentru a scăpa de un credit este reducerea perioadei. „Cea mai bună soluție este pentru reducerea perioadei. De ce? Mai ales la creditele pe termen lung, cel mai păgubos, de fapt, este timpul. Dacă tu reușești să-ți scazi timpul, economisești foarte mult la dobândă. Pentru că acea dobândă, oricât ar fi ea de mare sau mică, se aplică în fiecare lună, timp de 30 de ani” a afirmat Irina Chiţu, conform Antena 3 .