Infofinanciar > Info > Crăciunul Copiilor! Cum sărbătoresc cei mici această sărbătoare în diferite colțuri ale lumii
Info

Crăciunul Copiilor! Cum sărbătoresc cei mici această sărbătoare în diferite colțuri ale lumii

craciunul copiilor freepik.com
susră foto: freepick.com

Crăciunul este o sărbătoare festivă, plină de culoare, savoare, voie bună și mai ales cadouri, ceea ce le place cel mult copiilor. Această perioadă este pentru mulți preferate lor pentru că Moș Crăciun cel darnic le lasă daruri lângă brad, jucării, dulciuri, sau ceea ce le place lor cel mai mult.

Mai jos am identificat cum se serbătorește Crăciunul de către copii, în diferite colțuri ale lumii.

Franța

În multe regiuni din Franța, sărbătorile de Crăciun încep cu ziua Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie. Atunci copiii primesc dulciuri și mici cadouri. Multe orașe din această țară sunt împodobite în săptămânile premergătoare Crăciunului, iar copiilor le place să deschidă cele 24 de căsuțe ale calendarului lor de Advent. În regiunea Alsacia, de exemplu, tradiția de a decora bradul de Crăciun alături de cei mici datează încă din secolul al XIV-lea.

În ajunul Crăciunului, copiii își pun pantofii lustruiți în fața hornului și speră că „Père Noël”  (Moș Crăciun) să-i umple cu dulciuri.

Italia

Afișarea scenei Nașterii Domnului cu un pătuț umplut cu paie, provine inițial din Italia și este acum un obicei comun în multe țări din întreaga lume. În Italia, „Babbo Natale”, așa cum se numește Moș Crăciun în italiană, împarte cadouri copiilor în ziua de Crăciun. Totuși, în multe familii, cadourile sunt schimbate doar pe 6 ianuarie, care este Ziua Bobotezei la noi. În Italia, oamenii își doresc reciproc „Buon Natale” , care înseamnă „Crăciun fericit”.

Germania

În săptămânile premergătoare Crăciunului, târgurile sunt amenajate în multe piețe importante din multe orașe. Casele sunt adesea decorate cu lumini și ornamente festive în decembrie, cu toate acestea, în Germania, bradul de Crăciun este de obicei montat și împodobit în case doar în dimineața zilei de 24, în Ajun.

Ziua de 26 decembrie este o sărbătoare națională și în Germania și multe familii sărbătoresc împreună această zi, părinți și copii, care merg împreună la Biserică sau se bucură de o mică excursie într-un parc din apropiere.

Anglia

În Anglia, majoritatea oamenilor încep cu decorațiunile de Crăciun devreme, adică încă de la jumătatea lunii noiembrie. Multe familii își decorează casele cu o mulțime de luminițe și ornamente strălucitoare. Adesea, proprietarii casei colectează donații de la vizitatorii expozițiilor lor în sprijinul organizațiilor caritabile locale.

tă26 decembrie este și o sărbătoare națională și în Marea Britanie, fiind numi „The Boxing Day”, „Ziua Cadourilor”, când prietenii și familia sunt de obicei vizitați pentru a face schimb de daruri.

Norvegia

În Norvegia, copiii îl așteaptă pe „Julenisse”, Moș Crăciunul din această țară, care vine în seara de Ajun. Norvegienii își doresc unii altora „God Jul!” ceea ce înseamnă Crăciun fericit!

Islanda

În Islanda, copiii își pun pantofii pe pervaz, astfel încât „Juletide Lads” , Moș Crăciun, să umple pantofii cu mici bunătăți. Sărbătorile de Crăciun în Islanda încep pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Familiile se reunesc și se bucură de mâncare bună și mulți merg la slujba de la miezul nopții.

Portugalia

Portughezii sărbătoresc Crăciunul puțin diferit, pe 24 decembrie. Casele acestora sunt decorate adesea și multe familii afișează în curte o scenă a nașterii (presépio), în care Pruncul Iisus este așezat în pătuț după ce familia asistă la slujba de la miezul nopții. Copiii își pregătesc încălțările pentru Pruncul Iisus, nu pentru Moș Crăciun. În unele orașe și sate, comunitatea se adună apoi și în jurul unui foc în curtea bisericii și își urează reciproc „Felice Natal” .

Targurile de Craciun nu sunt atât de comune în Portugalia, cu toate acestea, capitala Lisabona este cunoscută pentru uriașul său brad artificial care strălucește cu mii de lumini verzi.

Filipine

În Filipine există o tradiție specială de a avea un felinar de Crăciun, care se numește „paról ”, în formă de stea, care amintește de steaua din Betleem și este realizat în principal din bambus și hârtie. În imaginea de mai jos puteți vedea cum arată felinarele.

Parole, o decorațiune de Crăciun specifică în Filipine (sursă foto: discover.hubpages.com)

Parole, o decorațiune de Crăciun specifică în Filipine (sursă foto: discover.hubpages.com)

Australia

În Australia, este tradiția ca în săptămânile până la Crăciun să te alături la picnicuri de Crăciun organizate de diferite biserici și să cânţi colinde de Crăciun pe plajă. Deoarece Australia se află în emisfera sudică, sezonul sărbătorilor este în timpul verii și, prin urmare, este ușor de înțeles că în perioada Crăciunului, copiii, prietenii și familia se adună adesea la plajă.

Brazilia

În Brazilia, veți găsi adesea un „presepio”, un pătuț în fața unei biserici. „Papai Noel”, sau Moș Crăciun, călătorește din Groenlanda în Brazilia pentru a oferi cadouri copiilor brazilieni. Multe orașe împodobesc pomi de Crăciun în timpul lunii premergătoare și adesea sfârșitul anului este sărbătorit cu artificii. Se spune că bradul plutitor de Crăciun din Rio de Janeiro este cel mai mare brad de Crăciun din lume.

În Brazilia, spui „Bom Natal” sau „Boas Festes” dacă dorești cuiva Crăciun Fericit.

Africa de Sud

În Africa de Sud, în săptămânile dinaintea Crăciunului, oamenii sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie. În această zi, familia și copiii se adună la un „braai”, care este versiunea sud-africană a BBQ-ului. În această țară este vară în decembrie, așa că există puțini brazi naturali de Crăciun, dar unii oameni pun în casele lor brazi artificiali împodobiți.

Multe centre comerciale sunt ornate cu decorațiuni de Craciun. Există și multe concerte festive, precum și piețe de cadouri și de artă și meșteșuguri organizate în săptămânile premergătoare Zilei de Crăciun

SUA

În decembrie multe familii își decorează casele cu ornamente de Crăciun. Această sărbătoare este sărbătorită pe 25 decembrie, iar în această zi, familiile se reunesc pentru o masă festivă după ce fac schimb de cadouri.

 

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.